Last news in Fakti

13 Август, 2022 07:15 1 411 11

"Роснефт": Цените на горивата в Германия може да скочат драстично

  • германия-
  • роснефт-
  • цени-
  • горива

Руската петролна компания "Роснефт" предупреди, че производството на рафинерията ѝ в Бранденбург може да спадне драстично заради предстоящото спиране на вноса на петрол от Русия

"Роснефт": Цените на горивата в Германия може да скочат драстично - 1
Снимка: БГНЕС

Руската петролна компания "Роснефт" предупреди, че производството на рафинерията ѝ в Бранденбург може да спадне драстично заради предстоящото спиране на вноса на петрол от Русия, предаде ДПА.

Ако рафинерията Пе Це Ка в Швет започне да бъде снабдявана с петрол не по нефтопровода "Дружба", а по други пътища, тя ще заработи с едва половината от капацитета си, заяви най-голямата петролна компания в Русия според агенция Интерфакс.

Подобно намаляване на производството ще причини загуби в размер до 300 милиона евро годишно, което ще има вторичен ефект върху данъчните плащания към германския бюджет.

При такъв развой следва да се очаква и повишение на цените на горивата в цяла Германия, заяви компанията.

"Роснефт" съобщи, че изпробва алтернативни пътища за снабдяване, но добави, че доставянето на петрол с танкери от САЩ през Росток ще излезе с 30 процента по-скъпо от тръбопроводния петрол.

През май ЕС наложи забрана за вноса на руски нефт, една от поредицата стъпки, предприети за прекратяване на войната в Украйна. Тогава беше направено изключение за страни като Унгария и Словакия, които не могат да се справят без тръбопровода "Дружба".

Германският икономически министър Роберт Хабек в момента търси алтернативни източници на петрол за рафинерията в Швет.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешни руски терористи

    2 23 Отговор
    Роснефт...

    Коментиран от #7

  • 2 Мъртва хватка

    29 0 Отговор
    безизходна ситуация, при която два или повече процеса взаимно се блокират: налагаш санкции - купуваш скъпи енергийни ресурси. Кой е прецаканият ?1? - потребителя.
  • 3 свиреп червей

    28 0 Отговор
    И тогава какво ще стане ? Хората ще излязат ли на улиците ? Ще има ли размирици ? Ще падне ли правителството ? Все въпроси ....а без отговор !

    Коментиран от #4

  • 4 Ице

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "свиреп червей":

    Нищо няма да стане. Немците ще плащат по 5 евро литър нафта, защото ежедневно им втълпяват, че това е правилно оначе идва Путин. Мозъците са им промити напълно.
  • 5 АУУУУУ

    1 13 Отговор
    Отчаян и безуспешен опит за сваляне на санкциите.......ХА ХА ХА
  • 6 Фи14

    14 1 Отговор
    Време е германците да спрат да карат автомобили по 2-3-4 Хил кубика и над 200 к.с., а да започнат с 1000 кубика и 50 к.с.. Стига са източвали природните ресурси,за да си правят кефа че са голямата работа.
  • 7 Кай е терориста

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смешни руски терористи":

    в случая?Излезе забрана на внос на руски петрол в европа?Забрана от Брюксел.Защо Роснефт е терорист,чайник?
  • 8 Дасо

    2 14 Отговор
    Като говорите че Русия имала богатства и руснаците , уточнявайте че те са в ръцете на 200 олигарха. Обикновеният руснак няма нищо и е беден ,като живее в дървена къща или панелен апартамент със закачени евтини килими по стените и кара стара лада.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Баш майстора

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дасо":

    Джендър, бг златните залежи в колко ръце са? Питам за един проззз като теб
  • 10 САЩ

    6 0 Отговор
    Та то на политиците не им дреме...политиците не ги засяга това на политиците им трябват пари...
  • 11 Сск

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дасо":

    Не се хаби, няма да зацепят
Новини по държави: