Last news in Fakti

14 Август, 2022 18:29 2 076 35

Шолц прогнозира трудна есен и зима

  • германия-
  • олаф шолц-
  • зима-
  • ситуация-
  • енергия

С оглед на енергийната и ценовата криза Шолц, и министърът на икономиката Роберт Хабек, настояват за мобилизация на обществото

 Шолц прогнозира трудна есен и зима - 1
Източник: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц прогнозира трудна есен и зима за населението на страната.

С оглед на енергийната и ценовата криза Шолц, и министърът на икономиката Роберт Хабек, настояват за мобилизация на обществото, пише Der Standart.

Според Шолц обаче страната е подготвена и дава за пример две постановления на Министерството на икономиката, които предвиждат краткосрочни и средносрочни мерки за намаляване на потреблението на газ и електроенергия, предава news.bg.

В събота Роберт Хабек заяви, че германското правителство провежда политика за постигане на независимост от руските енергийни доставки. Според него се ускорява изграждането на терминали за втечнен газ, а запълването на газовите хранилища се обезпечава с милиарди помощи. Нивото на запълване на газохранилищата е достигнало повече от 75%.

"Изправени сме пред национална демонстрация на сила", подчертава Хабек.

Въпреки това икономическият министър отново призовава да се пести значително повече газ - в публичната администрация, в предприятията, във възможно най-много частни домакинства.

Във вторник влезе в сила планът на ЕС за извънредни ситуации с природния газ. От началото на август до март следващата година държавите членки трябва да спестят 15% газ - в сравнение със средната стойност за последните пет години от този период.

В писмо германският министър на финансите Кристиан Линднер иска от Европейската комисия разрешение да не се начислява ДДС върху планираната такса "газ". Германия ще подаде съответното заявление.

В писмото си до комисаря по икономическите въпроси Паоло Джентилони финансовият министър пише, че общественото одобрение сега е от решаващо значение. "Бих искал да помоля Комисията на този ранен етап да разгледа положително заявлението на Германия."

Наскоро Линднер заяви, че той, както и министърът на икономиката Роберт Хабек (Зелени), не желаят да налагат ДДС върху таксата за газ, която ще влезе в сила от октомври. Той обаче се позовава на европейското законодателство, което забранява това. В писмото на Линднер се посочва, че Директивата на ЕС за ДДС не оставя друга възможност. Ето защо той призова Джентилони да използва правото си на инициатива за промяна на законодателството на ЕС и да предостави на държавите членки на ЕС възможността да не начисляват ДДС върху енергийните такси за ограничен период от време.

Линднер обоснова това с нарушенията на енергийния пазар - последица от руското нападение срещу Украйна. "Русия използва енергията като оръжие и не е надежден доставчик на енергия."


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Флатуриращият с вълци

    70 2 Отговор
    Който е слаб в главата, се къпе веднъж месечно - тибетска поговорка
  • 2 Иван

    57 2 Отговор
    Виждам че е започнал с молитвите.
  • 3 Койдозлу

    65 3 Отговор
    Край на визите но не за руснаците а за руските суровини за ЕС.
    Стуууд,глааад, бунтове и т.н.
  • 4 Софиянец

    61 2 Отговор
    Този е откровен педофил и нацист!
  • 5 Иванушка  🇷🇺

    36 2 Отговор
    "Политика" на годината с очеВадна прогноза 😄😄😄
  • 6 КОТарАК

    46 5 Отговор
    цитат..,,, ако някой ми беше каза ,че Германия ще защитава Украина с президент-еврей от обвиненя от Русия в нацизъм-бих е изсмял
  • 7 Танк

    48 2 Отговор
    Ми това и аз мога да го прогнозирам. Умник.
  • 8 Руснака

    41 3 Отговор
    Тъкмо да видите и други как живеят малко ограничения затягане на коланите лишения какво толкова
  • 9 Лост

    41 3 Отговор
    Горката Германия. Пък по надолу Евгени Кънев пише ще сме цъфнали и вързали. Даже сме сме се скъсали от износ. И хич да не се плашим за зимата.
  • 10 12340

    17 2 Отговор
    Понюхал Сибир ? :)
  • 11 Събуди се

    50 1 Отговор
    То шолц е невероятен ясновидец ! Още от март месец се знаеше че това ни очаква. Когато ЕС започна да въвежда санкции и да взема все по- умни решения просто завлича всички европейски държави към пропастта. Някои предвиждат бунтове в Русия заради шенгенските визи. А в Европа се очакват бунтове заради безработица, студ и глад. Сега ще наблюдаваме какво ще надделее...

    Коментиран от #31

  • 12 ганю

    32 1 Отговор
    ще има трепетлика на зима от студ
    на пролет ще се преброяват
    ще има и запели: пролет пукна ние не
  • 13 Да да много тъпо

    26 2 Отговор
    Когато беше надежден доставчик и вие живеехте без проблеми включително и целият Европейски съюз..... Казах ти че те не са ви необходими... Русия и нейните ресурси . Те са втора ръка хора.... Сега ще видим остава още малко.
  • 14 Хахаха

    26 1 Отговор
    Ихааа...Шолц направо е врач. Откъде ли разбра за трудната зима? Ние не сме знаели, трябваше Шолц да го съобщи.
  • 15 Българи трбва да семе единни

    24 2 Отговор
    Всеки средно мислещ човек трябва да е разбрал, че никой не мисли за никого. Немския канцлер, френския президент, италианския и т.н. нямат право на глас. Европа принадлежи на американските еврейски фамилии. Българи, ние сме оцелявали във всякаква среда на живот. Понасяли сме всякакви трудности не характерни за най-пригодния за човешката цивилизация континент Европа. Ако сме единни и не се увличаме към американско, руско или турско влияние ще се запазим. Живеем в матрицата на няколко десетки фамилии, премижаващи повече от половината капитал в света. Бог ни е дал земя, климат и географско положение. Това е нашия капитал. Господин президент Вие имате капацитета да ни изведете през лабиринта и всички интелигентни хора очакват това от Вас. Има карма, съдба и енергия във всяко нещо. Вие сте предопределен за това. Помнете думите на баща си, приживе . Вие сте предопределен за това!
  • 16 Българи бъдете единни

    12 2 Отговор
    Всеки средно мислещ човек трябва да е разбрал, че никой не мисли за никого. Немския канцлер, френския президент, италианския и т.н. нямат право на глас. Европа принадлежи на американските еврейски фамилии. Българи, ние сме оцелявали във всякаква среда на живот. Понасяли сме всякакви трудности не характерни за най-пригодния за човешката цивилизация континент Европа. Ако сме единни и не се увличаме към американско, руско или турско влияние ще се запазим. Живеем в матрицата на няколко десетки фамилии, премижаващи повече от половината капитал в света. Бог ни е дал земя, климат и географско положение. Това е нашия капитал. Господин президент Вие имате капацитета да ни изведете през лабиринта и всички интелигентни хора очакват това от Вас. Има карма, съдба и енергия във всяко нещо. Вие сте предопределен за това. Помнете думите на баща си, приживе . Вие сте предопределен за това.
  • 17 Курбанджия

    16 1 Отговор
    Болно човече.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тоз галфон са го избрали германците,

    26 1 Отговор
    За да им осигури благоденствие. Той, смотаняка, се прави на врачка и им прогнозира трудности?!?
    Пълен абсурд!
  • 20 Амдертлиев

    21 1 Отговор
    Тежка зима ,но свободна,свободна но тежка.Свободата цена няма! Разбирасе,че няма цена за управляващите,цената ще я платят,такива нещ аст ници като вас( и аз не съм изключение) както винаги.Абе ге рманци,уж сте интелегентни хора,четете я тази история.Последните двеста ,а и повече години Зимата работи за руснаците и ще продължава да работи,независимо дали ви харесва или не.Приемете го като факт.Колкото по дкоро ,толкова по добре.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Супер гот ми е че

    23 1 Отговор
    швабите потъват. Изключително неприятен и егоистичен народ. Сталин ги пощади, но САЩ ще ги унищожат.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Амдертлиев

    19 0 Отговор
    Руският генерал Зима стъпва бавно ,но тежко и се движи само в една посока ,на запад.И така последните двеста ии нещо години,без изгледи за промяна.А и изобщо не му пука,на кой му харесва,на кой не.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Аз пък

    10 1 Отговор
    прогнозирам повторение на романа "Тя танцува само едно лято", но само на заглавието и то в мъжки род...Този пренебрегна интересите на собствената си държава и народ за да угоди на господаря си оттатък океана и резултатът е лесно предвидим...
  • 27 От страни

    11 1 Отговор
    Тоа требе да си смени фамилното име на Гущеров, а бащиното на Вангелиев. Олаф Вангелиев Гущеров. То много акъл се изисква да разбереш че зимата ще е тъжна. Айде ние некак си ще я избутаме на свинско-винско ама бюргерите ще се греят на свещи май.
  • 28 От страни

    12 1 Отговор
    Днес ще се окъпя и за мен и за двама германци. Това ще е девиза - окъпи се и за един германец.
  • 29 Луд

    9 2 Отговор
    Точно в тази поза трябва да се моли на Путин че Германците жив ще ги изядът
  • 30 1111222333

    8 1 Отговор
    Шолц прогнозира трудна есен и зима

    Много е мързелив, този Шолц.

    Мързи го да се пресегне, и да завърти второто кранче., дай му да се оплаква че зимата щяла да е студена.
    Ако беше топла, щеше да се казва лято
  • 31 бай ставри

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Събуди се":

    Бунтове за шенгенски визи ?
    Халал да им и европата и шентена.
    Последното май беше някяква болест
  • 32 Болен от тъпота русофилистик

    0 10 Отговор
    А бре много затъпяла русофилтачна паплач плеска тъпи коментари тука,то бива затъпяване ама тва е чак смешно,болници няма ли ???!!!

    Коментиран от #33

  • 33 Няма болници

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Болен от тъпота русофилистик":

    фашагите ги съсипаха.
  • 34 1234

    5 0 Отговор
    И ти, УЛАВ Шолц, правиш всичко, което можеш, за да влошаваш нещата.
  • 35 Ами ами

    0 0 Отговор
    Немците са дисциплиниран народ. Ще трят до някъде това ръководство. Но след, пр. Италианците може да се отърсят и да ги пометат. С лъжи и диктат, без да е ясно защо при тях всичко поскъпва и ги ограничава...ще видим до другата пролет
Новини по държави: