15 Август, 2022 09:30 957 1

Нарендра Моди обеща светло бъдеще за Индия

  • индия-
  • нарендра моди-
  • развита страна

Нарендра Моди обеща да направи Индия през следващите 25 г. развита страна

Нарендра Моди обеща светло бъдеще за Индия - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Индия Нарендра Моди днес обеща да работи енергично, за да превърне потъналата в бедност Индия в развита страна през следващите 25 години, съобщи Асошиейтед прес.

Моди направи обръщение към страната, за да отбележи 75-ата годишнина от независимостта на Индия от британско управление.

Той заяви, че погледът на света към Индия се променя и той се стреми страната му да помогне за решаването на глобалните проблеми.

Моди заяви, че Индия ще се ръководи от идеалите за самостоятелност и духа на международното партньорство, за да постигне високи постижения в областта на науката и технологиите, да създаде индустрии и да постигне продоволствена и енергийна сигурност. Той заяви, че в страната се вливат милиарди долари инвестиции, които я превръщат в производствен център.

Усилията на Индия вече изстреляха страната с население от 1,4 милиарда души в редиците на водещите държави в областта на информационните технологии, фармацията, космическите науки и гражданската ядрена енергетика.

Моди заяви, че милиони хора в цялата страна отбелязват 75-ата годишнина от независимостта, като в продължение на три дни издигат оранжеви, бели и зелени национални флагове в домовете и фирмите си като част от правителствената кампания за "събуждане на духа на патриотизма във всяко сърце".

Нарендра Моди обеща светло бъдеще за Индия
Снимка: БГНЕС

Парламентът, президентският дворец, националните паметници и други правителствени учреждения пламтят с разноцветно осветление, отбелязва АП.

Моди заяви, че пътят през последните 75 години е бил изпълнен с възходи и падения, като Индия се е борила срещу всички трудности с издръжливост и упоритост. Той отправи призив към хората да премахнат всякаква следа от колониално мислене.

Основната опозиционна партия Конгрес обвини правителството на Моди, че е оставило опозиционните партии извън честванията.

„В историческата централна зала на парламента имаше специални тържества за отбелязване на 25-ата, 50-ата и 60-ата годишнина от независимостта на Индия“, заяви Джайрам Рамеш, говорител на партията Индийски национален конгрес. "За съжаление, нищо подобно не е организирано за 75-ата годишнина, която е сведена до повод за прослава на Сарвагяни", използвайки термин, означаващ "човек, който знае всичко" по отношение на Моди.

В 80-минутното си обръщение премиерът не спомена нито напрегнатите връзки на Индия с непосредствените ѝ съседи Пакистан и Китай, нито каквито и да било стъпки за подобряване на отношенията.

Той призова за единство на хората, за да се върви напред, но не отговори на експертите и критиците, които твърдят, че страната постепенно се отклонява от някои ангажименти, и твърдят, че отстъплението се е ускорило, откакто Моди дойде на власт през 2014 г. Те обвиняват популисткото му правителство, че използва неограничена политическа власт, за да подкопава демократичните свободи, и че се занимава с преследването на хиндуистки националистически дневен ред.

Моди обеща да се бори с корупцията и непотизма в политиката на страната, които според него действат като термити, изяждащи постиженията на развитието.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    7 0 Отговор
    да им върнем нашите индийци за да видят светлото бъдеще
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания