Last news in Fakti

15 Август, 2022 10:00 790 1

Израелски полицаи застреляха палестинец

  • израел-
  • палестина-
  • полиция-
  • войници-
  • палестинец-
  • източен ерусалим

Израелски полицаи днес застреляха палестинец, който се опита да  ги намушка с нож по време на обиск в Източен Ерусалим

Израелски полицаи застреляха палестинец - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелски полицаи днес застреляха палестинец, който се опита да ги намушка с нож по време на обиск в Източен Ерусалим, съобщиха силите на реда, цитирани от Асошиейтед прес.

Полицаите са извършвали претърсване за незаконни оръжия в източния йерусалимски квартал Кафр Акаб. Когато служителите се приближили до дома, мъжът, въоръжен с нож, се опитал да ги намушка. Те стреляли по заподозрения и по-късно той бил обявен за мъртъв, съобщиха от полицията. Палестинските медии идентифицираха мъжа като Мохамед аш-Шахам.

Инцидентът стана ден след като палестинец откри огън по автобус край Стария град на Ерусалим, ранявайки осем души, сред които и американски граждани.

Държавният департамент на САЩ осъди нападението в Ерусалим късно в неделя и заяви, че поне пет от жертвите са американски граждани. "Оставаме в тесен контакт с нашите израелски партньори и твърдо ги подкрепяме пред лицето на това нападение", заяви говорителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Насилието в Ерусалим идва след напрегнатата седмица между Израел и палестинците в Газа и Западния бряг. Постигнатото миналата седмица с посредничеството на Египет прекратяване на огъня сложи край на тридневните сражения между Израел и палестинските бойци в Газа, при които бяха убити най-малко 49 палестинци, включително 17 деца и 14 бойци.

Ден след като прекратяването на огъня спря най-тежките боеве в Газа от повече от година, израелските войски убиха трима палестински бойци и раниха десетки при престрелка, избухнала по време на арест в град Наблус в окупирания Западен бряг.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поручик Галицин

    5 3 Отговор
    Евреите редовно навлизат в Палестина с армията си и провеждат смъртоносни акции. Тези 17 убити палестински деца няма останат неотмъстени. Сащ подкрепя Израел за акциите им. Палестинците убият двама евреи, сащ ги осъжда.