Last news in Fakti

16 Август, 2022 14:45 1 163 4

Сушата заплашва германската икономика

  • германия-
  • суша-
  • река-
  • рейн-
  • икономика

Много заводи в Германия ще трябва да намалят производството или дори да спрат работа заради сушата

Сушата заплашва германската икономика - 1
Източник: БГНЕС

Много заводи в Германия ще трябва да намалят производството или дори да спрат работа заради сушата, която предизвика рекордно спадане на нивото на река Рейн, предупреди Федерацията на германската индустрия - BDI, цитирана от Асошиейтес прес. Ниското ниво на реката пречи на нормалното транспортиране на стоки, посочват експертите.

Нивото на Рейн край Емерих, близо до границата с Нидерландия, спадна с нови 4 сантиметра и макар и все още дълбочината на реката по трасето за плаване да е около 2 метра рисковете постоянно растат, предаде БТА.

"Продължаващата суша и ниското речно равнище заплашва сигурността на доставките за промишлеността", казва Холгер Льош, заместник-директор на BDI. По думите му прехвърлянето на товари от кораби на камиони и влакове не е възможно поради ограничен капацитет и липса на шофьори.

"Въпрос на време е предприятия от химическата и стоманодобивната промишленост да спрат работа, а строителни материали и петролни продукти да не могат да достигнат дестонациите си", посочи Льош и допълни, че енергийните доставки са под въпрос, тъй като корабите, натоварени с въглища и петролни продукти, все по-трудно прават по Рейн.

Льош призова германските власти да вземат превантивни мерки, тъй като прогнозите сочат, че в бъдеще сушите като през това лято вероятно ще стават все по-сериозни и чести.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оха

    16 0 Отговор
    Значи половината заради сушата, другата половина заради газа? Германия цъфна и завърза, браво.
  • 2 Некой си

    16 0 Отговор
    Я осми пакет санкции, ВЕДНАГА!
    Ясно е кой е виновен, нали!
  • 3 Коко

    12 2 Отговор
    Американците са решили окончателно да съсипят богатата и силна Германия. Долни измекяри.
  • 4 Ха,ха,ха

    5 0 Отговор
    Така започна и при нас разпадането едно време, със сушата и кишата ,после СДС, БСП демокрация", ГЕРБ ,ПП и т.н. Това ги чака и германци и англичани и американци. Всичко си има край . Няма само ние да се мъчим. И за тях ще има някаква " пролет"като тези дето спретнаха на източна Европа и на арабския свят.
Новини по държави: