Last news in Fakti

18 Август, 2022 16:45 1 032 0

Австралия залови 748 кг метамфетамини, скрити в мраморни плочи

  • австралия-
  • дрога-
  • полиция-
  • метамфетамини

Трима мъже в Австралия бяха обвинени във внос на близо 750 килограма метамфетамини, скрити в мраморни плочи

Австралия залови 748 кг метамфетамини, скрити в мраморни плочи  - 1
Снимка: Shutterstock

Трима мъже в Австралия бяха обвинени във внос на близо 750 килограма метамфетамини, скрити в мраморни плочи, предаде ДПА, позовавайки се на днешна информация на австралийската полиция.

Австралийски граничари откриха 748 килограма метамфетамини, скрити в мрамор в контейнери, пристигнали в Сидни по море миналия месец от Обединените арабски емирства. Според местната полиция наркотикът е с улична стойност от 675 милиона австралийски долара (468 милиона щатски долара).

Служители на щатската полиция на Нов Южен Уелс и австралийските гранични сили казаха, че двама мъже на 20 години и един на 30 години впоследствие са били обвинени във внос на търговско количество дрога, както и че са взели участие в транспортирането на забранен наркотик. Полицаите казват, че наркотиците са внесени от престъпен синдикат. Обвинените мъже са били добре обучени и наясно с риска, който поемат.

Конфискуването е послание към всички организирани престъпни групи, че колкото и умело да крият наркотика австралийските гранични сили ще го намерят, каза Джоан Йейтс, началничката на управлението за задържани стоки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: