Last news in Fakti

23 Август, 2022 07:29 1 530 5

Тръмп в опити да спре разследването на ФБР срещу него

  • тръмп-
  • фбр-
  • разследване-
  • сащ-
  • президент-
  • бивш-
  • документи

"Това е атака срещу политически опонент на невиждано досега ниво в нашата страна. Трети свят!"

Тръмп в опити да спре разследването на ФБР срещу него - 1
Източник: БГНЕС

Адвокатите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп се опитват да спрат разследването, което ФБР извършва срещу него, съобщи Sky News.

Те поискаха от федерален съдия да попречи на ФБР с преглеждането на документите, открити от имението на Тръмп във Флорида, докато не бъде назначен безпристрастен следовател.

Искането беше включено в съдебна документация, цитира news.bg.

"Правоохранителните органи са щит, който защитава Америка. Те не могат да бъдат използвани като оръжие за политически цели", пишат адвокатите в понеделник. Затова търсим съдебна помощ след безпрецедентно и ненужно нахлуване в Мар-а-Лаго."

Документът изрично изисква назначаването на специален експерт - принцип, който позволява на президентите да задържат определени комуникации от публично разкриване.

Припомняме, че по време на обиска в резиденцията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп служителите на ФБР са иззели, наред с други неща, три негови паспорта, единият от които е с изтекъл срок на валидност.

Това съобщи самият Тръмп. "Това е атака срещу политически опонент на невиждано досега ниво в нашата страна. Трети свят!" - написа бившият президент на САЩ и нарича случилото се кражба.

На 8 август федерални агенти претърсиха резиденцията "Мар-а-Лаго" във Флорида. През февруари Националната администрация на САЩ по архивите и документацията изказа предположение, че Тръмп е изнесъл от Белия дом 15 кашона с документи, включително класифицирани, когато е напуснал поста си. По-късно документите са върнати, но Министерството на правосъдието издава заповед за обиск на служители на ФБР, за да се увери, че в имота не са останали никакви документи.

Според опис на иззетите документи федералните агенти са се интересували от 11 комплекта документи в резиденцията на Тръмп, някои от които са били обозначени като "поверителни", "секретни", "строго секретни" и "поверителна класифицирана информация".

ФБР подозира Тръмп в нарушаване на Закона за шпионажа, съобщи Politico в средата на август. Подобно решение беше взето и от Камарата на представителите на САЩ, която призова Националната разузнавателна служба на страната да разследва бившия президент за нарушения на закона за шпионажа. "Поведението на бившия президент Тръмп потенциално излага националната ни сигурност на сериозен риск", се казва в писмото до ръководителя на агенцията Аврил Хейнс.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вашето мнение

    10 8 Отговор
    Драги ми смехурковци, в шаш всичко е цирк. Разлика между памперса, тръмп, обонго, клинтън, буш и сичкото президент няма. Всичкото, което управлява шашт е кукла наконци на корпорациите, същите те готвят това и за ес.
  • 2 среднощен

    6 5 Отговор
    "...ФБР подозира Тръмп в нарушаване на Закона за шпионажа...се казва в писмото до ръководителя на агенцията Аврил Хейнс."; Нещо не разбирам - докато е бил президент не са намерили нередности, а сега три години след падането му от власт...? В навечерието на избори за нов президент е по-логично да погледнем на "картината"... Това е демокрацията, която е "мечта за целия свят".... А, просто трябва да се вземе предвид становището на хората, които са поставили Аврил Хейнс на позицията на която е... Ето това е "Американската мечта "...
  • 3 ФБР

    8 5 Отговор
    ПроРУСКОТО микере ТРЪМП нанесе повече вреди на САЩ, отколкото, който и да е друг американски президент , затова трябва да бъде обявен за враг на АМЕРИКА, осъден и да е в затвора...!!!
  • 4 Коментар

    3 2 Отговор
    Хаха, Бай Дън подари тонове оръжия за милиарди, на т.нар. терористи (талибаните), обаче Тръмп потенциално излагал националната им сигурност???!!!

    Глобалистите се опитват да си премахнат конкуренцията, че дойде ли пак Тръмп на власт тежко и горко им!!!
  • 5 Хахахаха

    0 2 Отговор
    Накрая ще стане така:двама се карат,а трети печели.Ни Тръмп става,ни Бай Дрън.И двамата са много възрастни.