Last news in Fakti

29 Август, 2022 09:19 2 278 5

Незаконни мигранти във Великобритания са заплашени с тежки санкции

  • великобритания-
  • албания-
  • мигранти-
  • незаконни-
  • ламанша

Според британските власти от общо 4171 мигранти, незаконно влезли в страната за второто тримесечие на годината, албанците са 27 процента

Незаконни мигранти във Великобритания са заплашени с тежки санкции - 1
Източник: БГНЕС

Албанските медии коментират разговорите между албанския и британския министър на вътрешните работи Бледи Чучи и Прити Пател за ускоряване на връщането в родината им на албански граждани, живеещи незаконно във Великобритания, предаде БТА.

Според британските власти от общо 4171 мигранти, незаконно влезли в страната за второто тримесечие на годината, албанците са 27 процента.

Медиите цитират информация от британския „Индипендънт“, посветена на общите идеи за справяне с проблема с големия брой албанци, опитващи се да преминат Ламанша с помощта на трафиканти на хора.

Споразумението, подписано между двете държави миналата година, дава възможност за ускорено екстрадиране на незаконно влезли във Великобритания албанци. „Целта е да обезкуражим незаконните и опасни практики“, коментира пред британски медии Пател. Тя акцентира, че ще бъдат предоставени по-добри възможности на младите за законна миграция, която ще позволи на квалифицирани хора лесен достъп до британския трудов пазар.

Министър Чучи е предупредил албанските граждани, които се опитват да поискат убежище във Великобритания, че ще бъдат изправени пред тежки наказания, дори затвор, ако бъдат хванати при опит да влязат незаконно на острова.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Притча

    30 0 Отговор
    Незаконните мигранти в България ще намалеят рязко, ако бъдат накарани да работят и си изкарват прехраната. Едно поле за работа е залесяването на унищожените гори. Ще копаят дупки, ще засаждат фиданки и ще ги поливат. Разходите трябва да ги поемат дърводобивните фирми. Ще бъде полезно за обществото, природата и най-вече за мигрантите - ще придобиват трудови навици!

    Коментиран от #4

  • 4 безпартиен

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Притча":

    Същата мярка трябва да се приложи и за ц.ганите получаващи помощи за безработни!Мярката може да се разшири както в Унгария-за да получи помощи трябва да работи 21 дни в почистване на населените места,озеленяване и т.н.обществено полезен труд!!!!
  • 5 От Англия

    10 0 Отговор
    Тези шиптъри побъркаха Великобритания с отглеждане на наркотици в наети вили и къщи!
    Българите са също в играта ,все още са им чираци и отговарят за напояването и осветлението!
Новини по държави: