Last news in Fakti

31 Август, 2022 11:26 1 065 9

Любомир Кючуков: Проблемът е, че Европа иска и не иска руски газ. Иска го сега, но не и в бъдеще

  • любомир кючуков-
  • европа-
  • руски газ

"По въпроса с мигрантите ЕС е в твърде неуютна ситуация", коментира експертът 

Любомир Кючуков: Проблемът е, че Европа иска и не иска руски газ. Иска го сега, но не и в бъдеще - 1
Снимка: БГНЕС

„Най-сериозният проблем е, че ЕС иска и не иска руски нефт и газ. Иска руски газ сега, но не го иска в бъдеще.“ Това каза пред БНР Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения, дипломат. Броят на енергийните експерти у нас стремително се увеличава до броя на жителите на страната, отбеляза той.

Изглежда, че е постигнато решение на ниво ЕС, което не затваря възможността на отделни страни да налагат двустранни ограничения за руските туристи, най-вече от страните съседки на Русия, коментира Любомир Кючуков в предаването „Преди всички“.
Няма постигнато съгласие за пълна забрана на пътуванията, а за премахване на облекченията по регламент, работещ до момента, поясни Кючуков.

Темата според него повдига няколко въпроса – един от тях е може ли да се търси колективна вина и да се налагат колективни наказания – нещо, което нито една страна от света не признава.

В кръга на страните, които са против пълното спиране на визите за руснаци са Германия, Франция, Италия, Гърция, Кипър, България също попада в тази група, допълни той.
Неслучайно страните, които разчитат на руски туристи, са против пълната забрана за издаване на руски визи. В съчетание с прекъсването на полетите това на практика ще ограничи туризма до минимум, изтъкна още Любомир Кючуков.

По въпроса с мигрантите ЕС е в твърде неуютна ситуация, посочи той и припомни, че Европа е обвинявана в двойни стандарти спрямо бежанците заради нееднаквото третиране на бягащите от войната в Украйна и на бежанците от други зони на конфликти.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беловеца

    12 0 Отговор
    Не е ли по правилно да се каже.Много ми се иска,ама нямам желание.
  • 2 Турбо Z

    17 2 Отговор
    Е ама баш. Какво значи искам го сега го искам, ама утре пък няма да го искам! Шизофренията е пълна.
  • 3 Хихихи..

    13 1 Отговор
    Като Женичка е Европата,хем боли,хем сърби,хем мама не дава,само Вовата може да ги излекува.. Скритом на него Разчитат да ги измъкне от Мазето..
  • 4 Соваж бейби

    12 0 Отговор
    Ами прав е човека ,най после нещо умно от нормален човек казано.Колкото и да се правят на магарета с ината си европейските политици ще клекнат ,защото от друго място газ няма или ще е в пъти по скъпа.И за мигрантите е така ,няма какво повече да се направи ,дава им се малък шанс в по богатите държави апартамент ,социални не учат не работят ,само деца раждат и чакат на техен гръб от добавки .И те са си виновни , не само държавата която ги приема ,защото който иска става дори звезда артист,футболист,доктор.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да, много сериозен проблем е !

    1 5 Отговор
    За такива рубладжии като Кючуков/Малкия/ !
  • 7 Не може с

    0 6 Отговор
    десетилетия да се обвързваш с руския газ, за си затвориш въглищните мини, АЕЦ, а ТЕЦ да са на газ, отоплението на локално парно с руска газ и сега за няма и година да преминеш на друга енергия. Ще стане, но в рамките на 4-5 години. Американците отдавна ги предупреждаваха за СП2, но Меркел, Шрьодер не чуваха(беше им платено).
  • 8 горски

    4 0 Отговор
    Европа
    Като не знае какво иска,получава нещо друго.....
  • 9 Россия

    1 0 Отговор
    ЕС иска - но получи през крив макарон. Ха ха ха
Новини по държави: