Last news in Fakti

4 Септември, 2022 04:37 1 548 40

Газохранилищата в Германия са запълнени на 85%

  • германия-
  • газохранилища-
  • северен поток

Това отговаря на заложените от Берлин целеви нива за месец октомври

Газохранилищата в Германия са запълнени на 85% - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Газохранилищата в Германия вече са запълнени на 85 процента, което отговаря на заложените от Берлин целеви нива за месец октомври, въпреки продължителното спиране на руските доставки по "Северен поток-1", сочат публикувани вчера данни на европейската група на операторите "Газ инфрастръкчър Юръп", цитирани от Ройтерс, предаде БТА.

Фактът, че газохранилищата са запълнени на 85,02 процента означава, че компаниите и гражданите на най-голямата европейска икономика се вслушват в призива на правителството да пестят газ за зимата заради намаления внос от Русия.

През миналия месец потреблението на газ в промишлеността е намаляло с 21 процента на годишна база, съобщи миналата седмица председателят на Съюза на германската индустрия (Бе Де И). Той обаче предупреди, че този спад не е добър знак.

"Причината за това често не е повишаване на ефективността, а драматичен спад в производството. Това не е успех, а проява на огромен проблем", обясни той.

Германия успя да запълни газохранилищата си съгласно заложената цел за следващия месец в момент, в който Русия отмени крайния срок за възобновяване газоподаването по "Северен поток 1", заявявайки, че е открила технически неизправности.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиляк

    29 3 Отговор
    А туй в Чирен преди Бойко викаше може деа месеца да изкараме и една Зима няма и две седмици и викат няма газ, явно никога не се е пълнили и се краде.

    Коментиран от #8, #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сега

    7 5 Отговор
    ще си свиркат !

    Коментиран от #26

  • 4 Бонго

    29 2 Отговор
    Ох не знам вече,омръзна ми от тия информационни мъгли,НЯМА ГОЛЯМА ИНФЛАЦИЯ , НЕ СЕ БЕЗПОКОЙТЕ,САМО НЯКОЛКО ПРОЦЕНТА , А ХОРАТА УСЕЩАТ ЧЕ ВЪРВИ ТИХА ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ. ИМА ГАЗ , ГАЗОХРАНИЛИЩАТА ПОЧТИ "ПРЕЛИВАТ" НЕ СЕ БЕЗПОКОЙТЕ И ИНАЧЕ ТРЕПЕРЯТ ДАЛИ ПУТИН ЩЯЛ ДА ПУСНЕ ГАЗА. МИСЛЯ ЧЕ ЖИВЕЯ НА ПЛАНЕТАТА НА ОЛИГОФРЕНИТЕ. НЕ МОЖЕ СЕГА ДА Е 2022 ГОДИНА И СВЕТА ДА Е ТАКЪВ. НАЛИ ЩЯХМЕ ДА ХОДИМ В КОСМОСА, ПЪК НИЕ ЗА ЗЕМЯТА НЕ СТАВАМЕ?!СРАМ МЕ Е ЧЕ ЖИВЕЯ ТАКЪВ ЖИВОТ, ТОВА НЕ МОЖЕ ТАКА ДА ПРОДЪЛЖАВА!!!
  • 5 Ако

    19 3 Отговор
    случайно газта не стигне, да я карат на видело !
  • 6 "Втора армия в Света"

    4 23 Отговор
    Към всички рашисти, който не са наясно с темата, когато запада се отърве от зависимостта си за рашиска енергия се започват вторичните санкции за трети държави! Ако търгувате с Мордор, няма да търгувате с нас! Пример за това са Венецуела и Иран. Тогава ще видим колко "приятели" имат рашистите.

    Коментиран от #10, #19, #21

  • 7 Сух

    24 5 Отговор
    И сега започват да изразходват тези запаси от 85%. Иначе трябва да спират индустрията на цяло. Смятай, че по средата на зимата няма да имат грам газ. С какъв акъл ще тръгнеш да се държиш така с Русия, при положение, са знаели че са толкова зависими. Приличат на нашите Кирчо и Кокорчо. Едни и същи действия на различни хора в различни държави. И после при казвайте, че някой не им нарежда на слугите..

    Коментиран от #31

  • 8 Сух

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чиляк":

    Много бързо забравяте, кога дойдоха на власт ПП, как взеха да продават евтината газ от Чирен. Бяха изпразнили хранилищата оня опуления лорер. Кога ще има осъден хрантутник, като курни, лорер, кирчо, общо взето всички от парламента..
  • 9 Абе Сухчо

    17 3 Отговор
    Ти Германците ги не мисли бе,те са добре и ще бъдат добре.Ете тва е двойният стандарт наречен ЕС,демек Богатий и колоний в едно затворено общество.Тя руската газ си им тече малко или много.А ти може си отговориш на въпроса-за какво толкова се радваш.Че ония си плащат и имат,а си горд,че не плащаш и нямаш?

    Коментиран от #12

  • 10 Сух

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от ""Втора армия в Света"":

    Хахахха, те няма да имат суровини за да произвеждат. Дори и да намерят, то цената им ще е не конкурентна на останалия 2/3-ти свят. Не забравяй, че всички суровини са в определено количество, затвори ли един пазар, то другия ще бъде изразходен много по-бързо и с намаляване на количествата, цената ще ръсте главоломно. Направо западния свят са си живи умрели без Русия. От всичкото това, ако Русия издържи сега и не клекне, китайците с тези евтини ресурси, които получава в момента ще изригне. За какво справяне говориш ти и какви санкции за втори страни. Ти като вземеш да умираш от глад, ще ходиш ли да мажеш с фекалии по стъклата на последната останала хлебарница.. Кви ва отглеждат евроатлантиците такива, да не можете да направите сметка 2+2..

    Коментиран от #13

  • 11 НИЕ СМЕ НАТО И ЕС.....

    2 20 Отговор
    Дреме ни че Путлер ни спря газта. От четири месеца не внасяме руска газ, пък не сме умрели...

    Коментиран от #33

  • 12 Сух

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Абе Сухчо":

    Явно още не си си изпил кафето все още и трудно зацепваш. Аз съм от другата страна на барикадата..

    Коментиран от #20

  • 13 "Втора армия в Света"

    1 12 Отговор

    До коментар #10 от "Сух":

    Иран и Венецуела имат много по големи залежи от мордор, а виж какво стана! Китай за пръв път си намали потреблението на газ, така че не бъди толкова сигурен! В централна Азия има много газ, както и на много други места посвета! А за цената на втечненият, то погледнете Китай, 90% е от този вид!

    Коментиран от #16

  • 14 Рошко

    9 2 Отговор
    Взе да застудява, ще стане интересно в европътъ

    Коментиран от #34

  • 15 Рошко

    10 0 Отговор
    Аз мисля вече да емигрирам към по топлите страни като птичките,

    Коментиран от #17

  • 16 Сух

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от ""Втора армия в Света"":

    Наблюдавай. Ще видиш кой ще излезе прав.. Говорим за близките 10 години.
  • 17 Сух

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Рошко":

    Къде по точно
  • 18 Ми и мойто

    5 0 Отговор
    газохранилище се запълва всяка нощ, ама сутрин към осем се изпразва.
  • 19 Търговец от УСА

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от ""Втора армия в Света"":

    Да ,да сега търгувам с петрол от кладенците в Ирак, Либия и окупираната от нас част с нефтените находища на Сирия. Много доходна търговия (за мен де). Взимам го безплатно (тоест крада го). Така ще бъде със всички "Трети страни".
  • 20 Ми то е ясно

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сух":

    затова и никът ти е такъв. Явно си "на сухо".
  • 21 Ицо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от ""Втора армия в Света"":

    Това кой ти го каза, че точно така ще стане? Браво, браво, много ги разбираш нещата, благодаря, че ни отвори очите. Смешко.
  • 22 Начо Крика

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сделка":

    Аз кат гледам доста ще лапат на тъмно и студено
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 НИЕ СМЕ НАТО И ЕС.....

    1 4 Отговор
    Германия да не я мислим. Няма да спре производството на мерцедеси за руските олигарси....
  • 25 ОК-запълнени на 85%...!

    6 0 Отговор
    НО!Идва момент на изпразването им!Ко праЙм тогава...?!?!
  • 26 ТОЧНО ТАКА...!

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сега":

    Сега ще свиркат на Путин...
  • 27 Вчера нямаше

    4 0 Отговор
    Днес са пълни, интересно
  • 28 Браво на тях.

    9 0 Отговор
    А защо тогава Макрон говори за "края на изобилието", а в Германия предупреждават хората да се къпят кратко или въобще да не се къпят, а да се обтриват с мокра кърпа, да си купуват електрически одеала и т. н. Европа се деиндустриализира сама и по желание на своите лидери, които или са олигофрени, или изпълняват нечий външен мащабен план за унищожаване на досегашната мощ на континента. Виждам основно един печеливш. Който не спира да печата пари и може би се точи за втори план "Маршал". Но дори това не изглежда особено вероятно при всички странични ефекти от безумната им политика.
  • 29 Много интересен подбор на новини.

    7 0 Отговор
    Дали многолюден протест срещу прозападната и натовска политика на Чехия вчера, който според много хора е наброявал около 100 хиляди души, ще намери място тук? Вижте кратките видеа в ЮТюб, наистина много хора са се събрали, и леви, и десни.

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 зор

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "Сух":

    до 7 кой ти каза че няма да имат германците газ -ти ли го измисли -руския беше 40 % - германците строят четири терминала за разтоварване на втечнен газ - и сега не са спрели да купуват втечнен и ще продължат да купуват
  • 32 Само напомням

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чиляк":



    "Газохранилищата в Германия са запълнени на 85%"


    Но са запълнени с РУСКИ газ. Това е "НЕдемократичен" газ! Това е "кървав" газ! Немските фашаги не трябва да го ползват. С този газ са финансирали "войната" в Украйна!
    😄😀😁




    😉

    Коментиран от #39

  • 33 Само питам

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "НИЕ СМЕ НАТО И ЕС.....":



    Вече така ли ще определяме съществуването в "богатите" ЕС и НАТО - "не сме умрели"? Ние и 90-те не умряхме, но това не значи, че искаме пак да ги преживеем. Целта ни да влезем в ЕС беше да си повишим стандарта на живот. Ако ЕС не може да поддържа дори едно осветление през нощта за безопасност и намаляване на престъпността, тогава за какво ни е това членство?




    😉

    Коментиран от #37

  • 34 Само питам

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Рошко":



    Ама нали "Глобално ЗАТОПЛЯНЕ" имаше? Как ще застудява в Европа?




    😄😀😁
  • 35 Гост

    5 0 Отговор
    И за колко време ще им стигнат, до Нова година ли? А януари и февруари какво следва? Полша ще иска репарации от Германия. По неин пример и Франция може да ревне за репарации от Германия, както и още други членки на ЕС. И какво става със съюза, когато членовете му огладнеят, а наоколо няма плячка?
  • 36 мучо

    3 1 Отговор
    "пилците се броят на есен"...........в този случай по изключение "на зима"............
  • 37 НИЕ СМЕ НАТО И ЕС.....

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Само питам":

    Не ни е виновен ЕС...ние сме си виновни....за осветлението не мисли......не ходим със свещи....изсипват се милиарди евра у нас.....ама като повече от нас са с промити мозъци...
  • 38 само ще се подмивам

    1 0 Отговор
    каза Айше Ходжа от Мюнхен.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ПРОМИТИ БОЛНИ МОЗЪЦИ

    0 0 Отговор
    ЕС дава, но в кошара не вкарва
Новини по държави: