Last news in Fakti

5 Септември, 2022 21:19 1 414 29

Макрон призова французите да пестят енергия

  • макрон-
  • потребление-
  • енергия-
  • пестене-
  • французи

Френският президент Еманюел Макрон призова днес за рязко 10-процентово намаление на потреблението на енергия в страната

Макрон призова французите да пестят енергия - 1
Източник: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон призова днес за рязко 10-процентово намаление на потреблението на енергия в страната през идните седмици и месеци, за да се избегне опасността от режим на тока, предаде Асошиейтед прес.

Макрон предупреди, че в предстоящите месеци може да се наложи да бъде обмислено принудително пестене на енергия, ако доброволните усилия не са достатъчни. Планове за режим на тока се подготвят в случай на необходимост, а спирания на електричеството ще има като “крайна мярка”, каза той, предаде БТА.

“Най-добрата енергия е да не потребяваме”, заяви президентът на пресконференция, на която призова френските предприятия и домакинства да пестят енергия, включително като намаляват отоплението и разхлаждането.

Макрон обяви след видеоконферентен разговор с германския канцлер Олаф Шолц, че Франция планира да увеличи газовите доставки за Германия, за да компенсира намаляването на снабдяването с руски газ, а в замяна Германия ще продължи да доставя електричество на Франция, за да компенсира недостига, предизвикан от ремонтни дейности в много френски ядрени реактори.

Двамата лидери разговаряха преди предвидена за петък извънредна среща на енергийните министри от Европейския съюз за това как общността може да се координира, за да поддържа отоплението си тази зима, ако Русия спре газовите доставки.

Макрон каза, че Франция и Германия подкрепят идеята да се изисква от енергийните компании, които регистрират големи печалби от повишението на цените на газа и петрола напоследък, да дават някакъв вид “принос” в държавните хазни, както и за ценови таван за руския газ.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ко тана маааааааааааа

    42 3 Отговор
    нали имате най-много аец-и в ессср-то?
  • 2 Руснаците мигнаха

    9 57 Отговор
    първи. Газ няма да има. Немците и французите спокойно могат да ускорят
    пращането на оръжия за Украйна. Само с нейната победа газът ще бъде
    пуснат.

    Коментиран от #23

  • 3 Нешто

    15 3 Отговор
    За ваината в укря или гъсовия биснес няма ли...че стснааме есперти
  • 4 БОЗА

    48 4 Отговор
    Западналият запад в доскорошния си вид умре...и то от едни санкции,които САМ наложи...кво излиза-рашките са ги крепяли... преживяха изобилието-сега ще преживеят и тракането със зъби на тъмно...;-))))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 5 пожелание

    35 4 Отговор
    Бабата е закарай в някоя бивша ваша Африканска колония ,за да не ритне камбаната от студ !!
  • 6 арабите и негрите

    35 3 Отговор
    обичат топло, никакви икономии.
  • 7 КРАЙНО ВРЕМЕ

    30 2 Отговор
    КЪПАНЕТО ......С МОКРИ КЪРПИ , ТОПЛЕНЕТО ...............С ДОРНИ ГАЩИ, ВОЗЕНЕТО .....С ТРОТОНЕТКИ ......................!
  • 8 БОЛШЕВИК

    20 4 Отговор
    Ще признаем ЕС ако успее в такива кризи да направи така, че да се премахнат и да се спре производството на леки коли, ванове, микробуси, да се мине изцяло на железопътен транспорт, мотоциклети и велосипеди! Обществен транпорт само с големи и удобни автобуси, метро, трамваи и тролейбуси!
  • 9 КРАЙНО ВРЕМЕ

    27 3 Отговор
    СВЕТЕНЕТО.............. СЪС СВЕТУЛКИ ,КЪПАНЕТО ......С МОКРИ КЪРПИ , ТОПЛЕНЕТО ...............С ДОЛНИ ГАЩИ, ВОЗЕНЕТО .....С ТРОТОНЕТКИ ......................!
  • 10 Война Война ще има.

    47 3 Отговор
    Мислех, че няма да доживея последните дни на човечеството, 5-та армия е в Полша Жешов-усилено се готви инвазия срещу Русия вклч. чрез провокация, изградиха оперативен център , НАТО ще воюват на няколко фронта, вклч. Източен срещу Китай. Интересно, че Индия се включи в рускокитайските учения, дори Алжир, последни събития, там. В Нигер също е интересно-уран, Алжир нефт, да видим ОПЕК октомври. Изходът е България да избере антиНАТО-вско правителство, да не участваме в "ужасяваща война". Първата работа е излизане от НАТО на всяко едно Нормално българско правителство. Много лошо, много.

    Коментиран от #13

  • 11 Бай ти Ганьо

    35 2 Отговор
    Както вече казаха хората........" икономията е майка на мизерията"
  • 12 бай

    26 2 Отговор
    още един Наполеон имаше един в БГ дето викаше за бога братя не купувайте и така щял да се бори с инфлацията

    Коментиран от #24

  • 13 БОЛШЕВИК

    29 3 Отговор

    До коментар #10 от "Война Война ще има.":

    Западът през последните години не е спирал да воюва, но воюва още със своите марионетки и материала от колониите. Дойде ли време да воюва пряко със собствена жива сила, тогава ще му се пречупи гръбнака и ще ги довършат вече завинаги!

    Коментиран от #17

  • 14 ЦК на КПСС

    35 3 Отговор
    Аз ли не разбирам нещо или вие непрестанно ЛЪЖЕТЕ хранилищата били пълни и тем подобни. Тая зима не е последната с след нея следват още стотици, мекитекитки са довиждане благодарение на такива като урсила и лиз, жени ще ти рашават важни международни въпроси. Та те са злобни , завистливи и по женски психически неуравновесени.
  • 15 Змия

    18 2 Отговор
    нека да правят тройки и да се сменят иначе този дето е посредата ще прегрее
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Война Война

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "БОЛШЕВИК":

    Видяхте ли как посрещнаха в Алжир Макрон, всъщност "изкуствен дефицит" с ресурси, вклч увеличаване добив в Норвегия, говори за настройка икономика за преки военни действия. Ако Русия пипне САЩ база Очаков, Одеса, събития към Николаев, провокират инцидент в Полша след срещата НАТО, Полша в момента се въоръжава ударно.
    Ударните 5-та армия на САЩ е там, готвят контингент между 50-70 000. За Бургас и Варна не знам какво стана, Радев е тихичък, НАТО-вското генералче-приспиващо народа, докато и там стават събития, които българите не знаят, вероятно.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бацай щатските кратуни

    11 4 Отговор

    До коментар #17 от "Война Война":

    с ядрени ракети.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сандо

    23 3 Отговор
    Журналятатата,не разбрахте ли,че политиците,на които ви е разпоредено да слугувате,се изложиха,меко казано?И разберете:Украйна е изкуствено образоваие,а Русия е вечна!
  • 22 Ххххх

    19 1 Отговор
    Хаха, санкциите срещу Русия работят!!!
  • 23 пияна гьостерица с дамаджана

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руснаците мигнаха":

    А до "победата" ще има дискотека из цялото ЕС... "Демокрацията е балон, който виси над главите ви и ви кара да гледате нагоре, докато други хора ровят из джобовете ви."/ Бърнард Шоу/
  • 24 Просто Кире

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "бай":

    Докато ЕС-то не се приеме реалноста, не може да има изход от трагедията, която го очаква съвсем скоро
  • 25 ФРАНЦУЗИТЕ ДА ПИЯТ ЕНЕРГИЙНИ НАПИТКИ

    12 0 Отговор
    И КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ДА ЗАСПИВАТ КАТО МЕЧОК - ДЪЛБОК ЗИМЕН СЪН
  • 26 Анонимен

    6 0 Отговор
    Що така бе Миме? Нали ЕССР е богат?
  • 27 Защо Бе???

    4 0 Отговор
    Преди има няма 2 месеца парадирахте, че не сте зависими от руския газ, който е бил 20-30% от това дето ползвате/копувате.
  • 28 Тия се базикат

    7 0 Отговор
    Как може да е пълно с безмозъчни същества по тая планета?!? Аз ще си плащам сметките двойно, за двойно по машко използвано, като оправданието е, че от нищото взе че "енергията" каквото и да имат в предвид, не стигала?!? Абе има ли нормално разсъждаващи хора, да го отърват от мъките тоя психично болния? Как така, за "въоръжаване и рехабилитиране" на армията, ще имат милярди а за атомна централа не? Нашите и те същите глупости търкалят?!? Абе Клаус Шваб, да не ги храни с някакви секретни наркотици? Всичките му ученици, завършили в неговата школа са на ръководни позиции и дрънкат същите шизофренни безсмислици?!
  • 29 ха ха

    1 0 Отговор
    ще раздават сертификати , А А А и накрая + и камбанен звън
Новини по държави: