Last news in Fakti

6 Септември, 2022 06:19 1 952 2

Издирват двама мъже за кланетата в Канада

  • канада-
  • клане-
  • издирване-
  • заподозрени-
  • операция

Властите засега не са оповестили мотив за атаките, при които загинаха 10 души

Издирват двама мъже за кланетата в Канада - 1
Снимка: bTV

Канадската полиция още издирва двама мъже, заподозрени в убийството на десет души при поредица от атаки с хладно оръжие в общност на коренното население и град наблизо, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Мащабната операция по издирване на извършителите на една от най-смъртоносните атаки в историята на страната навлезе в третия си ден, отбелязва агенцията.

Властите засега не са оповестили мотив за атаките, при които бяха ранени 18 души.

Полицията смята, че заподозрените са били забелязани за последно около обяд вчера в столицата на провинция Саскачеван Риджайна на около 335 километра южно от мястото на атаките. Издадени са заповеди за арест на 31-годишния Деймиън Сандерсън и 30-годишния Майлс Сандерсън, обвинени в убийство и опит за убийство.

Атаката е едно от най-смъртоносните масови убийства в Канада, където подобни престъпления се случват по-рядко, отколкото в САЩ, отбелязва АП. Най-смъртоносната стрелба с оръжие в канадската история се случи през 2020 г., когато мъж, облечен като полицай, застреля хора в домовете им и подпали пожари, причинявайки смъртта на 22 души. През 2019 г. шофьор на ван причини смъртта на 10 пешеходци в Торонто.

Канадският премиер Джъстин Трюдо изрази съжаление, че подобни смъртоносни атаки са станали твърде често срещани. Този тип насилие няма място в нашата страна, заяви Трюдо, цитиран от Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    3 1 Отговор
    Касапницата в Канада и САЩ тепърва започва.

    Коментиран от #2

  • 2 Русофоб Антисемит

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мда":

    Тя по принцип никога не е свършвала... Откачалки има навсякъде.
Новини по държави: