Last news in Fakti

7 Септември, 2022 15:01 1 830 10

Пендаровски: Прекратяването на договора с България ще спре евроинтеграцията на РСМ

  • северна македония-
  • рсм-
  • договор-
  • евроинтеграция-
  • пендаровски

Президентът на Република Северна Македония заяви

Пендаровски: Прекратяването на договора с България ще спре евроинтеграцията на РСМ - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че не подкрепя референдум, който да прекрати Договора за добросъседство с България, защото това би спряло европейската интеграция на страната.

„Ако оспорите или се опитате да оспорите чрез референдум двустранния договор с България е все едно някой да ви каже, че можете да оспорите или отмените чрез референдум договора от Преспа с Гърция и да останете член на НАТО - това е невъзможно. Нека не си правим илюзии, двустранните споразумения със съседите и добросъседските отношения, както ги наричат ​​в ЕС, винаги са били една от ключовите предпоставки за интеграцията на всяка държава не само от този регион, но и от целия посткомунистически свят след 1990 г.” каза Пендаровски в отговор на журналистически въпрос на пресконференция със словашкия президент Зузана Чапутова, която е на посещение в Република Северна Македония, предаде БТА.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ стартира процедура по гражданска инициатива за събиране на подписи за свикване на задължителен референдум. Въпросът на референдума се отнася до Договора за добросъседство с България, сключен от тогавашните премиери Зоран Заев и Бойко Борисов, който според ВМРО-ДПМНЕ „е източникът и началото на всички проблеми за Република Северна Македония”.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нашийник

    3 0 Отговор
    "...и Бойко Борисов, който според ВМРО-ДПМНЕ „е източникът и началото на всички проблеми за Република Северна Македония”.
    ========
    Дали ставам за журналист във "Факти", я как вадя думи от контекста. Досущ като един с турска фамилия.
  • 2 на назе ни дреме

    6 2 Отговор
    за югозападна България,ако сакат еврогейзер да си идват в пределите на родината,иначе нема гейзер,а и за кво им е да с там,да бъдат изтривалката каквато сме сега ние
  • 3 Историк

    13 10 Отговор
    Братя македонци,пиша ви защоро сте ми мили и близки!
    СПРЕТЕ,ОПОМНЕТЕ СЕ-НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ЕС-ПАГУБНО И САМОУБИЙСТВЕННО Е !!!
    Влезете ли,излизане няма,като Мафията е !

    Коментиран от #5

  • 4 Ами ние това искаме

    6 5 Отговор
    Само козяшките партии искат обратното на хората, нишо ново, същото като ЕС и нато, явно е нормално при демокрацията народа да не се пита. Може пък да се пита при комунизма, знам ли, въпрос на гледна точка и организация явно
  • 5 Тцъ...

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    Има, Има! Чемодан, вокзал и Москва! А от там - Крим!

    Коментиран от #9

  • 6 Някой

    11 1 Отговор
    "Нека не си правим илюзии, двустранните споразумения със съседите и добросъседските отношения, както ги наричат ​​в ЕС,".....
    Оставам с впечатление че в Македония имат друго название на това добросъсетство
  • 7 Българин

    12 0 Отговор
    Малко по малко ще се очовечите вие, ама де да видим...
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 0 Отговор
    Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, ЗAЩOТO ИЗЧEЗНE ЛИ БЪЛГAРOФOБИЯТA ИЗЧEЗВA И ДЪРЖAВAТA КOЯТO E ИЗГРAДEНA НA ТAЗИ OCНOВA....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Смешници

    11 2 Отговор
    хахаха, долавям дългата ръка на Кремъл, тия ДПМНЕ явно са на хранилка там !!!
Новини по държави: