Last news in Fakti

7 Септември, 2022 16:50 2 000 10

Австрия задейства "спирачка на цената на електроенергията"

  • австрия-
  • електроенергия-
  • криза

Правителството на Австрия е взело бързо, ефективно и лесно приложимо решение да задейства "спирачка на цената на електроенергията"

Австрия задейства "спирачка на цената на електроенергията"  - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Австрия е взело бързо, ефективно и лесно приложимо решение да задейства "спирачка на цената на електроенергията", обяви днес канцлерът Карл Нехамер след заседанието на кабинета.

От 1 декември 2022 г. до 30 юни 2024 г. всички домакинства ще заплащат 10 евроцента за киловатчас, което се доближава до цената на киловатчас преди енергийната криза. Облекчението ще бъде в сила за потребление до 2900 киловатчаса - средния годишен разход на тричленно семейство. Потреблението над тази граница ще се заплаща по актуалните цени. Лимитът на субсидираното потребление е независим от броя на членовете на домакинството, но е възможно, ако те са повече от трима, да се подаде заявка за увеличение на лимита. За хората, които получават социални помощи, е предвидено допълнително подпомагане от по 200 евро.

През октомври австрийският парламент ще гласува правителственото решение. По данни на министерството на финансите мярката ще струва на правителството около 4 милиарда евро.

Облекчението ще се усети при сметките, които потребителите ще получат през декември със задействането на новата схема.

Правителството си е поставило задачата да осигури основните потребности от енергия на всички, подчерта вицеканцлерът Вернер Коглер.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    28 8 Отговор
    Значи първите некъпани и вмирисани мисири ще са от австрия.

    Коментиран от #7

  • 2 Майна

    30 5 Отговор
    Яко ,,печатане,, на пари- Европа я бутнаха към бездната, само си мислите ,че лифтът е ,,спасителен,,
  • 3 Майна

    28 3 Отговор
    Вярвам ,че повечето са наясно вече - кой е виновникът- Световният ,,глобален елит,, от неизбрани ,начело с Клаус ШВАБ и Хари, неговият ,,говорител,, и ,,половинка...
    Всичко е записано на камъните /вече ,,гръмнати,,/ в Джорджия...
    Тази ,,давоска банда,, ЗАЯВИ-
    ,,просто нямаме нужда от по-голямата част от населението , защото бъдещето е свързано с разработването на все по-сложни технологии, като изкуствен интелект и биоинженерство .“

    Харари обяснява, че единствената ви полза за технокрацията сега е като резервоар за данни:

    „Повечето хора не допринасят с нищо за изкуствения интелект и биоинженерството, освен може би с техните данни , и каквото и да правят хората, което е полезно, тези технологии все повече ще правят излишни и ще направят възможно замяната на хората .“

    Елитите гледат на себе си като на богове, даряващи и унищожаващи живот по желание,,
  • 4 Бъдеще

    25 1 Отговор
    10 евроцента за киловатчас? На австрийците тока им е по-евтин от нашия при тази цена...

    Коментиран от #6

  • 5 ...

    13 0 Отговор
    И тука в Германия трябва да го направят. Незнам кой от меркеловците е измислил, че цената на тока трябва да се определя от цената на най-скъпия производител на ток. При положение че 52% идва от вятър и ток както писаха 2021ва - в момента направиха такива пачки, че ум да ти зайде. Да не говорим че 10те% атомна е още по-евтина и от тях. и някакви си 30% дето е от газ определя цената на тока в цяла Германия. Понякога съвсем изперкват политиците тука.
  • 6 ...

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бъдеще":

    Така е... виждате ли от какво се оплакват. А путлерастите се кефят все едно са сринали със земята ЕС. На швейцарците им е 8 раппен (9 цента) на киловат... ма щели да ги наказват ако не пестели спрямо статиите тука. вЕрно ли бе?

    Коментиран от #8

  • 7 аха

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    тия дето и най-бедните имат 10х по-вече от твоята заплата и плащат по-евтин ток.

    Коментиран от #9

  • 8 Мунчо

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "...":

    Така е... При 6-7к франка средна заплата, смятай колко са в "криза" Швейцария.... Направо живи да ги ожалим... 😂
  • 9 за една копейка

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "аха":

    А ни сме бедни, защото държавата работи за Лукойл. Днес заредих за 2,81 лева литър бензин, А картелът на чело с лукойл ни го продава за 3,16 ст. и дъпжавата ги подпомага да държат тази нереално висока цена с 25.0ст!
  • 10 Помнете историята!

    5 3 Отговор
    Социализъма се върна.
Новини по държави: