Last news in Fakti

13 Септември, 2022 11:29 1 781 16

Китай работи с Русия за създаването на по-справедлив световен ред

  • китай-
  • русия-
  • лидери-
  • справедливост-
  • световен ред

Планирано е Си Цзинпин да се срещне с Владимир Путин тази седмица в Узбекистан

Китай работи с Русия за създаването на по-справедлив световен ред - 1
Източник: БГНЕС

Китай работи с Русия за създаването на един по-справедлив световен ред, заяви високопоставеният китайски дипломат Ян Цзечъ, няколко дни преди очакваната среща между президентите на двете страни, съобщи Франс прес.

Според руската дипломация е планирано Си Цзинпин да се срещне с Владимир Путин тази седмица в Узбекистан, в кулоарите на срещата на високо равнище на Шанхайската организация за сътрудничество, съобщи БТА.

Отношенията между Пекин и Москва бяха напрегнати по време на Студената война, но през последните десетилетия двете страни се сближиха, особено за да противодействат на влиянието на САЩ, отбелязва АФП.

"Под стратегическото ръководство на президента Си Цзинпин и президента Владимир Путин, нашите отношения винаги се развиваха добре", заяви вчера първият дипломат на Комунистическата партия, се казва в изявление на китайското министерство на външните работи.

Ян, чието влияние е по-голямо от това на външния министър, заяви това на среща с руския посланик Андрей Денисов, който напуска Китай след много години в страната.

"Китай има желание да работи с Русия с цел да поддържа духа на стратегическо сътрудничество на високо ниво между нашите две страни, защита на общите ни интереси и насърчаване на развитието на международния ред в една по-справедлива и разумна посока", подчерта Ян.

Засегната от западните санкции и дипломатически изолирана от началото на интервенцията в Украйна, Русия се стреми да засили връзките си с азиатските страни, особено с Китай. Китайската дипломация не осъди руското нашествие в съседната страна, но заклейми западните санкции срещу Москва и продажбата на оръжие на украинските власти, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Връщайте

    19 22 Отговор
    ладичките другари и другарки
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сомалийския пират

    22 21 Отговор
    В момента обсъждат откъде ще преминава украино-китайската граница, по урал или още по на изток.
  • 4 Статистик

    17 3 Отговор
    То пък Китай голям пример . Макар че , в натовска Турция има толкова политически затворници , колкото Иран и Китай взети заедно !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да, нов световен

    19 15 Отговор
    Ред, народен и наистина свободен
    Т.н. "дълбока държава", сатанистите, богати, които до сега цял свят тероризираха на френската гилотина. Няма и смисъл да се почиства от ръждата... Да им отреже зелките на всичката Соросня и предателите, взели от тях зелена, тоалетна хартия за предателство на собствените си народи ...
    Нов, народен, световна ред... Без Фащ, без ОТАН , без Британия и без всичките предатели от ЕС.... И каква Украйна, какви 5 лева? Ще стане пак "покрайнината"на руската империя!!!
    Да живеят Китай и Русия.... Долу фашизмът!
  • 7 дет мароз

    15 10 Отговор
    Жужака ще окряка ли до другата седмица?
  • 8 Китаец

    10 6 Отговор
    Няма световен ред, това е в главата на китаеца, който усеща, че нещо не му достига и на Путлер, който усеща , че е в девета глуха. Демокрацията и пазарната икономика вървят ръка за ръка. Държавите, които са разбрали това са богати. Остан,Алпите ще станат богати когато го разберат.
  • 9 реалист

    10 5 Отговор
    Гарантирано предстои нов световен ред, но въпросът е какъв ще бъде.
  • 10 Ройтерс

    6 6 Отговор
    Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на военно оборудване за Тайван на стойност 1,1 млрд. долара. Следващата мишена е Китай, според анализатори.
  • 11 Ами

    5 6 Отговор
    Зависи от изхода на военната операция. Ако е успешна, за Русия и Китай ще има справедливост и нов световен ред. Но, ако се провали, Сащ ще завземат целия свят.
  • 12 Мамул

    3 6 Отговор
    Финансистите трябва да са прислуга на промишлеността и хазарите да започнат да работят физическа работа. Това ще оздрави света.
  • 13 Свети Путлер, Царвул на всички руснацита

    5 3 Отговор
    Всичката несправедливост в световния ред произтича от тия двама идиоти, ама те работили... Ако наистина им се работеше толкова, да си сложат куршум в мозъка. Майтапа на страна, пожелавам му на Си още 5 години. Тамън да разпадне и Китай по примера на Путлер с Рашистан.
  • 14 Реалист

    3 0 Отговор
    Дружбата между Китай и Русия е истински "трън" в очите на атлантическите ястреби. Тази дружба е плод, и едновременно с това показател, на днешната непохватна западна политика, в условията на вече проваленият Нов Световен Ред. Тандемът Русия-Китай сега е гаранция срещу Колониалният Глобализъм, който за 30 години хегемония, доведе Света до ръба на 3-та СВ. Достатъчно - видяхме възможностите Ви!
  • 15 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Т.н.демокрации имат три или четири големи недостатъка,които може да се окажат фатални в борбата им с т.н.автокрации.Първият недостатък според мен е при вземането на решения-в автокрациите решенията се вземат от сравнително тесен кръг специалисти и професионали ,които отговорят персонално с главите си за взетите решения,а при демокрациите вземането на решения се предшествува с такива сборища и дърдорене ,че в крайна сметка вземането на решение може да се окаже безмислено .Вторият недостатък е ,че демокрациите увлечени от различни фалшиви и псевдодемократични представи и илюзии превръщат избирането на ръководители за важни постове във фарс-и най-добрия пример е избирането на г-жа фон дер Лайен за м-р на отбраната на Германия .какво може да направи един гинеколог на този пост -ами да съсипе немсдката армия,което госпожата направи!третият недостатък е невъзможността при демокрациите да има колективна игра с обща цел -най-добре се вижда това в САЩ при управлението на Тръмп!във футбола товаби означавало половинатаотбор даиграе самов отбрана,а другатаполовина само в нападение!?И не напоследнно място за мен е скоростта завземане на решения -приавтокрациите се събира определен орган и взема решение в необходимия срок,а при демокрациите виждаме едни говорилни,едни риторики и плюнчене и когато дойде време да се вземе решение,се оказва че е твърде късно- този недостатък според мен вече се вижда при вземане на решенията в ЕК под ръководств
  • 16 не може да бъде-продължение

    1 0 Отговор
    този недостатък според мен вече се вижда при вземане на решенията в ЕК под ръководството на г-жа фон дер Лайен,за която аз лично вече имам и съмнения че ще направи с ЕС същото което направи и с германската армия!?Разбира се това са само разсъждения които засягат върха на айсберга -а иначе положението изключително сложно и всичко най-лошо вече е възможно!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания