Last news in Fakti

14 Септември, 2022 19:15 1 050 14

Гасят по-рано светлините на Айфеловата кула

  • париж-
  • франция-
  • айфелова кула-
  • светлини-
  • икономия

Светлините на емблематичната кула ще изгаснат в 23.45 часа. вместо 1 ч. през нощта

Гасят по-рано светлините на Айфеловата кула - 1
Източник: БГНЕС

Айфеловата кула ще изключи мигащите светлини един час по-рано от обикновено, съобщи кметът на Париж Ан Идалго във вторник. Тази символична мярка е част от по-широк план за спестяване на енергия, тъй като градът се подготвя за нарастващите енергийни разходи, пише европейската редакция на американския вестник "Политико".

Светлините на емблематичната кула ще изгаснат в 23.45 часа. вместо 1 ч. през нощта. Въпреки това, промяната ще бъде предимно символична: ежечасните светлинни мигания са доста енергийно ефективни и представляват само 4 процента от сметката за енергия на съоръжението, според неговия оператор, цитира news.bg.

Други мерки ще бъдат по-ефективни. Отоплението в градските сгради ще бъде намалено от 19 на 18 градуса, с изключение на детските ясли и домовете за възрастни хора. Освен това отоплителният сезон ще започне месец по-късно от обикновено. Обществените басейни също ще се пълнят с вода на 26 градуса по Целзий. Някои обществени басейни в Париж и други френски градове вече бяха затворени поради нарастващите цени. Осветлението на обществените паметници също ще бъде изключвано в 22 часа, но уличното осветление ще остане включено.

Идалго се надява да намали разходите за газ и електричество с 10 процента, или около 67 гигаватчаса. Усилията на Париж са част от по-широка тенденция в градове в цяла Европа, които се опитват да намалят потреблението на енергия, като повечето от тях започват с нощното улично осветление.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    9 1 Отговор
    Грешка

    Коментиран от #8

  • 2 Пич

    21 1 Отговор
    С тези мижави мерки няма да минат !!! Ще разберат , защо на България , през комунизма и викаха - дискотека !!!
  • 3 И ЕС🇪🇺

    30 1 Отговор
    Изгасна като Украйна
  • 4 Соваж бейби

    11 0 Отговор
    Стига сме ревали за светлините на Айфеловата кула,подръжката е скъпа за светлината,екипа ,смяната и т.н.т .Това се плаща с парите на парижани от данъци ,следва Макрон да даде обяснение колко осветление и глезотия ,прислуга ,готвачи само за неговия кеф ?
  • 5 Индийски БИВОЛАР

    13 0 Отговор
    не ги и палете -ИСКАНДЕРА ШЪ ГИ ВИДИ И О ДРАМА
  • 6 Дедо

    12 0 Отговор
    Задава се печеливш бизнес, производство на биогориво от кравешка миерда, омесена с продажби вестници /ако няма слама/, и кюмбета от бай Асан.

    Коментиран от #13

  • 7 Секстра Нина

    16 0 Отговор
    Важното е да си свободен, казал си Франсоа, докато оп икавал чинията на тъмно
  • 8 Хари Потен

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Това е":

    целият ЕС е грешка
  • 9 НИКО

    13 1 Отговор
    ТАКА ЗАПОЧВА МИЗЕРИЯТА С ГАСЕНЕ НА ЛАМПИТЕ
  • 10 Алко Балко

    13 0 Отговор
    Спирай и асансьорите!Тъкмо ще се сгряват от ходенето по стълбите .
  • 11 6Х6

    10 0 Отговор
    Така почна и пандемията. Трябва да изпълним нещо задължително, за което някой друг мисли, че е правилно!
  • 12 сороснерес

    10 0 Отговор
    Най много ме притеснява как ще спестяват проститутки тази енергия..и те ли трябва да изключват светлини ..в квартали на червените фенери..а те са много в Европа..голяма загуба..бизнеса ще фалира...Смешни решения за тези спестявания..на енергия..Нали видяхме как бившия премиер на Англия рижавия Джонсон купонясвал по време на ковид..затова изгоря..И сега е същото..Ще приканват простаци да студуват в жилищата си , а те самите ще живеят в сауна...Само кретени могат да вярват на политици...
  • 13 Соваж бейби

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо":

    Гледа ли телевизията бум на покупки Litière granulés de bois PURELYS примерно различни марки има .Котешка тоалетна, направена от 100% естествени и биоразградими дървесни пелети,един пич го даваха как си накупил 200 човала и камина печка с това се топли,после овците изкупили всичкото налично количество от Амазон ,магазините сега е 15 евра беше 5 до репортажа по bfmtv.Доживях и това в тези времена модерни,не го знаех номера ползвам на гранули за котешката тоалетната ,нямаме и такава печка тука е по топло зимата на газ парно .Май и ние ще купуваме кюмбета на бай Асан модерно казано камина ,ако някой ми го беше казал нямаше да го повярвам
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: