Last news in Fakti

30 Септември, 2022 15:57 654 4

Германска делегация ще пътува до Тайван на фона на нарастващото напрежение с Китай

  • тайван-
  • германия-
  • делегация-
  • китай-
  • напрежение

Заяви тайванското външно министерство

Германска делегация ще пътува до Тайван на фона на нарастващото напрежение с Китай - 1
Източник: Shutterstock

Германска делегация от законодатели ще пътува до Тайван на фона на нарастващото напрежение с Китай в региона, предаде ДПА, позовавайки се на тайванското външно министерство.

Представители на парламентарната група за приятелство между Берлин и Тайпе в германския Бунденстаг се очаква да пристигне в Тайван в неделя и да остане до четвъртък, каза говорителката на тайванското министерството Джоан Оу.

Председателят на групата Клаус-Петер Вилш и петима германски депутати от различни партии в делегацията ще се срещнат с президентката Цай Ингвен, вицепрезидента Лай Чинте, председателя на парламента Ю Сикун, външния министър Джоузеф У, тайвански парламентаристи и представители на институции. Очаква се разговорите да се фокусират върху темата за сигурността.

Говорителката каза, че това е първото посещение на германска делегация на острова от началото на пандемията. Това е и втората делегация от голяма европейска държава, след като председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси посети Тайпе през август. В отговор Китай започна военни учения около острова. Френска делегация посети Тайпе по-рано този месец.

Джоан Оу каза, че посещението ще заздрави още повече двустранните връзки. Тайван и Германия споделят общи ценности - демокрация, свобода, човешки права и закони. Двете държави ще работят заедно, за да защитават международния ред. Изправени пред глобалната експанзия на авторитаризма, Германия подкрепя Тайван в присъединяването му към международни организации, отбеляза тя.

Германската делегация включва парламентаристи от целия политически спектър. "Тяхното посещение показва, че подкрепата на Германия за Тайван се радва на междупартийна поддръжка", каза Джоан Оу.

Германската делегация ще посети също научен парк в южната част на острова. Това е част от засилването на двустранната търговия в областта на технологиите с висока добавена стойност и безопасността извън веригите за доставки, каза Оу.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Начко

    0 0 Отговор
    Тези се усетих за чиповете, че Фащ ще измъкнат всичко под носа им.Няма да имате ток да ги запоявате.