5 Октомври, 2022 13:53 1 495 2

Азербайджан заяви, че е открил общ гроб на свои войници

  • азербайджан-
  • гроб-
  • войници-
  • нагорни карабах-
  • сепаратисти

Които, според Баку, са били убити от арменски сепаратисти по време на първата война за Нагорни Карабах

Азербайджан заяви, че е открил общ гроб на свои войници - 1
Източник: БГНЕС

Азербайджан заяви днес, че е открил общ гроб на азербайджански войници, които, според Баку, са били убити от арменски сепаратисти по време на първата война за Нагорни Карабах, в началото на 90-те години, предаде Франс прес.

"Общ гроб на азербайджански войници, които са били измъчвани и екзекутирани по време на първата война за Карабах, бе открит в селището Едили", съобщи днес в Туитър Хикмет Хаджиев, дипломатически съветник на президента на Азербайджан Илхам Алиев.

По думите на Хаджиев все още има 4000 азербайджанци, които се водят изчезнали след първата война за Карабах. Той обвини Армения, че отказва да съобщи местата, където са намират общите гробове.

Намиг Ефендиев, представител на азербайджанската Комисия за военнопленниците, заяви пред Франс прес, че от февруари досега са открити 25 тела в общ гроб в Едили.

Съобщението на Азербайджан за откриването на общия гроб идва на фона на новите гранични сблъсъци с Армения, които станаха причина за опасения, че може да се стигне до нов конфликт между двете страни.

В неделя Ереван обвини Баку във "военни престъпления" по време на скорошните стълкновения, и в частност каза, че азербайджанските сили са екзекутирали и измъчвали арменски военнопленници. В отговор на тези обвинения Баку обяви, че азербайджанската военна прокуратура започва разследване на възможни престъпления, извършени от арменските сили, припомня Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 орт

    0 2 Отговор
    А,пелосито какво ще каже ще пусне ли една сълзичка за войничетата,едва ли?
  • 2 Цончо Ганчо

    5 1 Отговор
    Армения вече пълни памперсите, щото Русия ги захвърли като използван парцал. Ето колко струва руската дума.