16 Октомври, 2022 16:55 888 3

Тайван се присъедини към Съвместна декларация за неприкосновеността на личния живот и защитата на личните данни

  • тайшан-
  • ес-
  • съвместна декларация-
  • защита на личните данни-
  • неприконовеност-
  • данни

Страната иска да спомогне за изграждане на сигурна дигитална среда и да защити правата на хората

Тайван се присъедини към инициираната от ЕС Съвместна декларация за неприкосновеността на личния живот и защитата на личните данни, подчертавайки ангажимента на правителството да работи с партньори, споделящи общи ценности, с цел насърчаване на надеждния международен обмен на информация.

Подписана от Тайван, Тайланд и Филипините по-рано този месец, както и от ЕС, Австралия, Коморските острови, Индия, Япония, Мавриций, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Шри Ланка през февруари, декларацията има за цел да укрепи доверието в дигиталната среда.

Според Европейската служба за външна дейност на ЕС, декларацията има за цел да подкрепи международното сътрудничество за насърчаване на високи стандарти за защита на данните и неприкосновеността на личния живот, въз основа на базови елементи като всеобхватни правни рамки, политики, обхващащи както частния, така и публичния сектор, и ключови принципи като законност, справедливост, прозрачност, сигурност на данните и др.

Според Съвета за национално развитие на Тайван, включването на страната ще позволи островът да засили обмена и сътрудничеството си със страни и територии в Европа и Индо-тихоокеанския регион. Правителството се ангажира да насърчава безопасна и надеждна среда, в която трансграничните потоци от данни са сигурни, като същевременно развива и дигиталната икономика и защитава правата на хората.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    4 2 Отговор
    А бе тоя Джамбазки дето списваше тук да не си е сменил пола бе и да е станал Виолина за пръв път я виждам тас
  • 2 Браво

    4 1 Отговор
    Да живее свободен Тайван, долу ККП, Пухлер, аятолаха, Кимчо водородния и вожда на Еритрея
  • 3 тая

    2 0 Отговор
    Хахахахха,"неприкосновеността на личния живот и защитата на личните данни"...Коронката беше най-показателна за това ....