Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Октомври, 2022 15:25 2 012 24

Повиквателна за армията получи в Москва млада майка от сирийски произход

  • русия-
  • москва-
  • мобилизация-
  • марлен бутрус юсеф-
  • вгик-
  • майка-
  • дете-
  • жена-
  • оператор-
  • киноиндустрия

Московчанката от сирийски произход е изумена от къде името ѝ е в компютъра за мобилизация. Предполага, че не са различили дали е мъж или жена от чуждата ѝ фамилия и презиме - Бутрос Юсеф

Повиквателна за армията получи в Москва млада майка от сирийски произход - 1
Снимка: mk.ru

В Москва призовка с искане да се яви във военната служба за регистрация и вписване получи 32-годишната московчанка, майка на 6-годишно дете - Марлен Бутрус Юсеф. Според нея тя няма нищо общо с армията и като цяло работи във филмовата индустрия.

По думите на Марлен районният полицай в кв. Лянозово донесъл призовката вкъщи. "Това се случи се на 4 октомври. По-малкият ми брат беше вкъщи, той отвори вратата. Районният инспектор му връчи призовка. Брат ми го попитал дали знае, че повиквателната за мобилизация е за жена и то майка на малко дете. Районният полицай само вдигнал рамене и казал, че вероятно съм лекар и затова ме призовават," разказва московчанката Марлен. Всъщност тя няма нищо общо нито с медицината, нито с армията. "Брат ми отказал да приеме призовката. Той поискал да я заснеме, но инспекторът не му позволи да направи снимка “, каза Марлен пред кореспондента на "Московский Комсомолец".

Още новини от Украйна

След случилото се жената веднага започнала да получава обаждания от разтревожени роднини. "Разпусках с приятели след работа. Когато роднини ми се обадиха и съобщиха, че ще ме мобилизират, отначало помислих, че е шега, че се майтапят с мен, но се оказа, че всичко е сериозно" разказа Марлен. Тя твърди, че никога през живота си не е имала допирни или пресечни точки с военния отдел , с военно дело или каквато и да било военна институция. Преди година е завършила един от най-престижните ВУЗ-ове в Москва за киноматография ВГИК, със специалност оператор, работи в кино индустрията и отглежда 6-годишно дете. Доверен източник на ФАКТИ, който е състудент на Марлен, твърди, че момичето си работи по професията в киноиндустрията, заедно са учили във ВГИК и е от смесен брак - майка ѝ е рускиня, а баща ѝ е сириец, живущ в Дамаск.

"Започнахме да звъним на горещи линии. Там започнаха да се ужасяват от случилото се, но въпреки това ми препоръчаха да се свържат с военната служба за регистрация и вписване. В държавните служби казват същото нещо - свържете се с военната служба за регистрация и вписване. Тогава майка ми отиде при районния инспектор, донесе всичките ми документи. Районният офицер назова името на лицето, което е написало призовката - това е служител на военната служба за регистрация и набор в Бутирски район," разказа Марлен. Според нея това, че повиквателната за мобилизация е предназначена за нея, е факт. Районният показал списъците на майката в компютъра - там наистина са били нейните данни. " Мама го зафиксира с очи. Не са ѝ позволили да снима. Нямам представа откъде и как са попаднали данните ми при тях. Може би брат ми, когато влезе във военния регистър на 16 години, ме е посочил като роднина, с когото живее. Но той написа, че съм му сестра ... Може би това се дължи на моето необичайно фамилно име, от което пола на носителя не е ясен веднага", пояснява Марлен.

Най-неприятното, че районният служител веднага "преместил стрелките" и каза, че може би призовката наистина е предназначена не за нея, а за брат ѝ. "Но брат ми не подлежи на мобилизация. Сега учи в университет, като цяло има много сериозно заболяване - киста в мозъка. Пак се налага да отидем до военната служба, което, честно казано ,не е приятно" казва младата майка.

Източник: "Московский Комсомолец" и ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен- _Язовец

    38 12 Отговор
    Нема хора, всичко е пияно и по канавките, жени, деца, бабички всичко събират! могучая Алкохолная

    Коментиран от #10

  • 2 И кво

    15 17 Отговор
    Ни дреме...
  • 3 Не бих се учудил

    34 2 Отговор
    Ако и московския арменски поп получи повиквателна...
  • 4 В.В.П.

    15 35 Отговор
    Голям праз Голяма новина..Янките ще се постараят да забъркат и България..в Срайна.Тогава ще има призовки.
  • 5 Случва се

    17 8 Отговор
    Навремето баща ми получи повиквателна за някакъв запас. Като отиде се оказа, че викали лекар с три съвпадащи имена, кото живее на друга улица, носеща името на наш нац герой. Нашата също носи име на друг такъв наш герой. Номера на адреса на къщата също съвпадаше. Просто грешка, но и съвпадението е уникално.
  • 6 Поредните

    13 28 Отговор
    Поредните бели конци. От мухата правят слон.
  • 7 На Кадирката

    34 9 Отговор
    и Путлер явно им трябват сценаристи и режисьори за ТикТок 🤣
  • 8 Учуден

    17 30 Отговор
    Е и??? Зеления наркоман е изпратил повиквателни на над 150 000 жени, явили са се само 800, мобилизирал е и 5 000 инвалида.
  • 9 Кръпката

    8 21 Отговор
    Оля, може ли с глупости да си заработваш надницата? Мога да ти предложа примерно 10 начина да блеснеш. Все пак ние посещаваме сайта и очакваме реалистично инфо за коментар. И вие да печелите от това. А вие вече прекалявате
  • 10 Супер

    9 26 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен- _Язовец":

    Щом жени, деца и бабички мачкат укрите и им взеха 1/3 от територията значи наистина руската армия е велика!

    Коментиран от #16, #18

  • 11 Иван

    27 8 Отговор
    Просто няма такава тъпа държава като Русия
  • 12 Крадеца

    19 3 Отговор
    Каменната ера в комуникациите !! Какво повече за коментар .................и родните русофили искат дружба с тия питекантропи !! Няма нужда от пропаганда те сами се излагат !!
  • 13 Никой

    19 5 Отговор
    Фалшивите думи на Русия ,славянство, православие,братство летят с Иранските дронове камикадзе " Шахед " 136 да убиват невинни християни.Време е "християнска " Русия да обяви думите " Алах акбар " за свои.

    Коментиран от #17

  • 14 Соваж бейби

    4 12 Отговор
    За този случай може и да е грешка ,но жени с такъв произход са подозрителни може да е имала контакти с Даеш.Ами мигрантите да му мислят ако са като в Европа на социални ,стане ли мобилизация първи те ще са на фронта.С години да цуцаш пари ти падат от небето всеки месец,наем и ток не плащат ,раждат като котките деца докато влязат в климктериум .Все за нещо са годни ,не може цял живот да получаваш пари без да работиш !Путин не е много в грешка добра тактика ,пази си руснаците.
  • 15 русомили за могилизация

    8 0 Отговор
    шагом фарш !
  • 16 пупер

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Супер":

    а таджиките мачкатвас 😃
  • 17 Соваж бейби

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Никой":

    Във Франция кои мислиш че влизат в легиона и на военни мисии ?Няма много чисти франсета ,та по тази логика няма много объркване ,мадамата може да знае как се стреля с калашников да не мислиш че си каже всичко.
  • 18 Бесен- _Язовец

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Супер":

    Алкохолните мужици са по канавките и крематориумите, за какво мислиш че са тия могилизации, всичко е моло таварищ рублоибрик, извади си малко главата от задницата на путана
    Оближи се, огледай се..
  • 19 Северозапад

    2 8 Отговор
    Пуснах търсачката с тази снимка. Излезе, че е на млада майка, напердашила дъщеря си. И нищо общо с фантасмагориите на Оляла се!
  • 20 Бгг

    0 4 Отговор
    Може да облекчава мъжете.
    То в нашата армия колко жени има. По едно време бяхме с най голям % жени в натото.
  • 21 Жоро

    5 0 Отговор
    Копейката кога ще отиде да защитава "Руски Мир". ААА забравих той сега е зает с новата вила.
  • 22 Това е

    1 0 Отговор
    само работа на Суровикин. Той обича сирийците.
  • 23 Куриер

    2 1 Отговор
    Още завчера Путин обяви край на мобилизацията!
    Спрете се вече!
  • 24 Грешка

    1 0 Отговор
    Грешка-а! Ше-е я опраим!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания