Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 10:20 1 109 1

Киргизстан иска миротворци на границата с Таджикистан

  • киргизстан-
  • таджикистан-
  • миротворци на одкб

Ръководителят на Министерството на отбраната на Киргизстан предложи да разположи миротворци на ОДКБ на границата с Таджикистан

Киргизстан иска миротворци на границата с Таджикистан - 1
Снимка: Shutterstock

За разрешаване на ситуацията на киргизко-таджикската граница трябва да бъдат разположени миротворци на Организацията за колективна сигурност (ОДКС), смята министърът на отбраната на Киргизстан Бактибек Бекболотов, предава Интерфакс. Според него няма друг начин за постигане на мир между страните.

„Докато между нас не застане арбитър, няма да има мир. За разрешаване на конфликта предложих да се разположи малък контингент на ОДКС в нашите спорни райони, който ще реши няколко задачи - наблюдение за прекратяването на огъня и изтегляне на тежката техника от държавната граница ”, каза Бекболотов на среща с генералния секретар на ОДКС Станислав Зас, пише Лента.ру.

Едва след това, както каза ръководителят на киргизкото министерство на отбраната, ще бъде възможно да се демаркират границите.

По-рано президентът на Киргизстан Садир Джапаров помоли руския си колега Владимир Путин да помогне за разрешаването на въпроса за делимитацията на границата с Таджикистан. Според секретаря на Съвета за сигурност на Киргизстан Марат Иманкулов руският президент е обещал да помисли.

Източник: ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коншенко

    2 2 Отговор
    Ми нема излишен солдат да пратим, да изчакат да направим друга мобилизация.