Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 12:05 1 186 7

СЗО силно притеснена от разпространението на ебола

  • уганда-
  • сзо-
  • ебола-
  • тедрос гебрейесус

По данни на СЗО има 60 потвърдени и 20 вероятни случая от началото на епидемията миналия месец. Броят на починалите от вируса е 44

СЗО силно притеснена от разпространението на ебола - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) е притеснена от разпространението на ебола. Осемте най-скорошни случая на вируса, съобщени по време на епидемията в Уганда, нямат известни връзки с настоящи пациенти, което поражда опасения относно разпространението на смъртоносната болест, информира агенция "Ройтерс".

На брифинг СЗО обяви, че първоначалните разследвания на случаите от Министерството на здравеопазването на Уганда са показали, че не са контакти на хора, за които вече е известно, че имат ебола.

Оставаме загрижени, че може да има повече вериги на предаване и повече контакти, отколкото знаем в засегнатите общности, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус.

По данни на СЗО има 60 потвърдени и 20 вероятни случая от началото на епидемията миналия месец. Броят на починалите от вируса е 44.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    20 2 Отговор
    Ами дайте да се ваксинираме
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 0 Отговор
    И аз се притесних, като СЗО искаше да ни убеди , че комар е пренесъл заразата между две огнища на повече от ХИЛЯДА км. в Африка ‼️
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 1 Отговор
    Звучи ли Ви познато ::
    " Заразата се предава от човек на човек чрез телесните течности, включително и чрез потта и слюнката.
    Учените обаче не са могли за локлизират "първоизточника" на Ебола, нито знаят къде точно се намира неговият естествен резервоар в природата.
    Със сигурност човек може да се зарази от маймуни, а има и предположения, че основен вирусоносител са прилепите, които го предават на другите животински видове, а оттам и на хората...."
    🤔🤔🤔
  • 4 Рошко

    16 0 Отговор
    Аз най много се притеснявам когато някой друг лстп сзо се притеснява за моето здраве
  • 5 Верно ли

    16 0 Отговор
    Охоооо, хайде пак другото вирусче с патентче е "налазило" африканците! Ако се чудите - има и ваксинка!
  • 6 Урюрвкос

    12 1 Отговор
    още преди 6 год руснаците направиха две ваксини «Гам-Эвак» и «Гам-Эвак Комби» но Щатите забраниха използването на интелектуални права и искаха заедно да правят изследвания. В крайна сметка руската ваксина струва 15млн дол а на «Джонсън Джонсън» 750млн и нямат 100% завършен експеримент. Ареалите на разпространение съвпадат със местата на добив на горива и диаманти. Има регистриран патент CA2741523A1 от 2010год който означава изключителни права над вируса от Щатите. Сиреч той си е техен и руснаците нямат право да се месят със своите ваксини.
  • 7 Вирус

    2 1 Отговор
    Оля ал ахмед а ти притеснена ли си хахаха има изказване на кадафи в оон вземи се ограмоти и стига пуска тъпи статии