Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 15:15 744 5

Лукашенко призова беларусите да следват неговата политика и наставления

  • беларус-
  • александър лукашенко -
  • общобеларуско народно събрание-
  • беларуси

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ако подкрепят дейността му като държавен глава, беларусите ще живеят заможно и спокойно

Лукашенко призова беларусите да следват неговата политика и наставления  - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ако подкрепят дейността му като държавен глава, беларусите ще живеят заможно и спокойно. Той говори днес на съвещание за формиране на Общобеларуско народно събрание и промени в изборното законодателство, предаде ТАСС.

"Искате ли да минете през беда - заповядайте. Ваша воля - вървете. Но искате ли спокойно да вземате душ, децата си да изкъпете с топла вода, вкъщи да ви е топло, да има газ, петрол, да можете нещо да хапнете сутрин и вечер, да се облечете с топли дрехи - ако това е, което искате, може и така. Тогава стискайте зъби - и напред, правете каквото ви казвам", цитира думи на Лукашенко изданието "СБ. Беларус днес".

Президентът припомни, че е възложил на шефовете на силовия блок в страната да организират специални срещи с населението, за да разяснят военнополитическата ситуация в Беларус и в чужбина. "Не искам да сте сплашени. Искам просто да бъде осведомен народът за всичко онова, което става, почти сто на сто открито. А после нека народът решава", добави Лукашенко.

Източник: ТАСС


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    8 1 Отговор
    "Искате ли да минете през Беда?Моля - заповядайте.ваша воля - вървете"."А после нека Народът решава".А защо говори така Дебелашки уверено Лукашенкосигурен че ще чуе само ръкопляскания и Одобрение?Ами защото отлично знае че Всички в Беларус са наясно че ако някой се подведе по " поканата" му да мине през беда,т.е. да се ОТКЛОНИ от Препоръките му ЩЕ БЪДЕ СМАЗАН ОТ БОЙ в Милицията!А после нека Народът решавал...Е нали се опита народа да реши,пък ТИ бе Лукашенко извика НА ПОМОЩ Руските Спец Служби които Путин ти изпрати по Въздух и Суша за да смажат Недоволството по площадите?

    Коментиран от #5

  • 2 Реалист

    2 6 Отговор
    Всеки който ползва руски евтин газ ще му е спокойно, който ползва скъп американски го чакат мрачни времена.
  • 3 Като го гледам тоя тъпанар

    3 1 Отговор
    Като го гледам тоя тъпанар, все едно е изваден под индиго от оригинала на късния бай Тошо. Ама бай Тошо се размина с малко болка. Наистина хитрец излезе в крайна сметка. А Лукашенкото му Лукашенко ще го боли, след като 20 години после Т. Живков не се е пообразовал.
  • 4 Мнение

    3 0 Отговор
    Тоя дебелак да прати на фронта първо неговите синове, за пример, и чак тогава да мобилизира децата, които да умират за някакви идиоти като него и джуджето от Кремъл.
  • 5 Нищо подобно

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    Хората там наистина гласуваха масово за Лукашенко, виждйки какво се случва в Украйна. Представянето на опозицията в Беларус беше толкова жалко. че целият шум, който Колектовният Запад после вдигна в тяхна подкрепа приличаше на евтина идеологическа пропаганда с абсолютно отрицателен ефект. Атлантическите ястреби грешно си представяха, че и Беларус може да тръгне по пътя на Украинския Майдан. Да, ама не, защото в Беларус нацитата сигурно се броят на пръсти, им отношението на хората там към Русия е съвършенно друго.
Новини по държави: