Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 17:20 2 919 5

Британският паунд реагира на решението на Тръс да подаде оставка

  • великобритания-
  • британският паунд-
  • лиз тръс-
  • оставка-
  • премиер

Британският паунд стерлинг реагира на решението на Лиз Тръс да се оттегли от премиерския пост

Британският паунд реагира на решението на Тръс да подаде оставка - 1
Снимка: Shutterstock

Британската валута реагира на решението на британския премиер Лиз Тръс да подаде оставка. Лирата стерлинг за първи път се покачи по време на търговията в четвъртък, 20 октомври.

Паундът се повиши с около 0,5% спрямо долара до 1,1272 долара от 1,1218 долара при затварянето на търговията в сряда. Въпреки това към 16:00 ч. британската валута вече се търгуваше спрямо долара за 1,125 долара, което е спад от 0,49 процента от дневния връх от 1,1305 долара. В същото време британският борсов индекс FTSE 100 се понижава, като към момента показателят се понижи с 0,69 на сто - от 6955,15 до 6907,5 пункта.

Малко преди това днес Лиз Тръс бе потвърдила намерението си да се оттегли като ръководител на правителството след само няколко седмици на поста. Отчитайки решението, Тръс призна, че не се справя със задълженията на поверения ѝ мандат като министър-председател, за който е избрана от Консервативната партия. Тя добави още, че ще продължи да изпълнява задълженията си до определянето на нейния приемник.

Тръс беше на власт само 44 дни, което прави премиерството ѝ най-краткото в британската история.

Източник: ФАКТИ

Британският паунд реагира на решението на Тръс да подаде оставка
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 0 Отговор
    Кокошките поевтиняха.
  • 2 ХАРОН

    19 0 Отговор
    Британския паунд без руските олитархични денги отива към индийските рупии!
  • 3 свидетел

    8 0 Отговор
    толкова е тУпа, че дори и борсите одобряват !
  • 4 Анонимен

    8 0 Отговор
    Ех, тоя Путин бре
  • 5 Джоко

    4 0 Отговор
    Англичани, бягайте към Австралия, Нова Зеландия и Индия. На Острова вече не е за бели хора. Абдула, Касим, Войчех, Бабангида и Олег вече са си избрали къде да се установят трайно, а вие пречите и се инатите.
Новини по държави: