25 Октомври, 2022 13:20 689 1

Най-малко 11 ученици са загинали при пожар в училище за слепи в Уганда

  • уганда-
  • пожар-
  • училище за слепи-
  • деца-
  • жертви

Най-малко 11 ученици са загинали, а 6 са в критично състояние след пожар в училище за незрящи в централната част на Уганда

Най-малко 11 ученици са загинали при пожар в училище за слепи в Уганда  - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко 11 ученици са загинали, а 6 са в критично състояние след пожар в училище за незрящи в централната част на Уганда, съобщи днес полицията, предаде Ройтерс.

Пожарът е избухнал в 1 ч. след полунощ в училището за слепи "Салаама" в град Муконо, на около 30 километра източно от столицата Кампала, се казва в съобщение на полицията. Причината за пожара все още не е известна.

Смъртоносните пожари в училищата, които в повечето случаи обхващат и общежитията, са сравнително чести в Уганда и обикновено причината са повреди в електрическата мрежа. Властите обаче твърдят, че някои от пожарите са умишлени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор
    НАТО са ги ослепили!