Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 15:30 950 8

Швеция включва и армията в ново разследване на аварията на "Северен поток"

  • швеция-
  • разследване-
  • авария-
  • северен поток

Както Швеция, така и Дания заключиха, че четирите теча на "Северен поток" 1 и 2 са причинени от експлозии

Швеция включва и армията в ново разследване на аварията на "Северен поток" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швеция нареди да бъде извършено допълнително разследване на щетите, нанесени миналия месец на двата газопровода "Северен поток". Това обяви прокурорът, отговарящ за случая, съобщава "Ройтерс".

Както Швеция, така и Дания заключиха, че четирите теча на "Северен поток" 1 и 2 са причинени от експлозии. Те обаче не уточниха кой може да е отговорен за аварията.

Реших заедно с полицията по сигурността да извърша редица допълнителни проучвания на мястото на престъплението, посочи главният прокурор Матс Люнгквист и добави, че въоръжените сили също ще помогнат в разследването.

Експлозиите близо до остров Борнхолм в Балтийско море през септември предизвикаха огромни течове в тръбопроводите "Северен поток", свързващи Русия и Германия. Западните лидери нарекоха инцидента умишлен акт на "саботаж", целящ да наруши европейската енергийна инфраструктура и доставки.

Газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток" 2 се оказаха в центъра на геополитическото напрежение през последните месеци, след като Русия спря доставките на синьо гориво за Европа като предполагаемо отмъщение срещу западните санкции след нахлуването ѝ в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    0 15 Отговор
    Вакинките ще колонизират ватенките ✌🏻
  • 2 провинциалист

    20 0 Отговор
    Сега трябва да открият, че са били руснаците ли?

    Коментиран от #5, #8

  • 3 123456

    14 0 Отговор
    не очаквах толкова бързо да направят този извод , но сега щом включват и армията още повече ще се забърза разследването и към 2082 ще има и първите заподозрени ...
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 0 Отговор
    Досега всички мислеха, че отчаяна риба меч ги е пробила в опит да се самоубие 😀😀😀😀😀
  • 5 ЕВРОНЮЗ

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист":

    Когато видим истината за убийство на Кенеди, тогава ще видим черно на бяло кой събори небостъргачите в Ню Йорк, кой свали Малайския самолет., кой взриви газопровода.......... и всички следващи терористични актове с познат почерк.
  • 6 незнайко

    12 0 Отговор
    Точно когато Русия спря досавките и гръмнаха тръбите на двата потока ! Хайде сега кажете кой има изгода от това ? Налудничаво е да се мисли, че Русия си е ГРЪМНАЛА тръбите ! От тук следва извода, че разследването ще спре когато се насочи към САЩ !!!
  • 7 Питайте краварите те знаят всичко, а

    10 0 Отговор
    Сега гузно мълчат?
  • 8 бай Дън

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист":

    Е как няма да открият! Моите юнаци от CIA още преди 10 дена " изпуснаха" паспорта на Путин до тръбите! Тия шведи кво се мотат още!
Новини по държави: