Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 16:25 1 130 16

Италия връща на работа неваксинираните срещу COVID-19 медици

  • италия-
  • covid-19-
  • задължителна ваксинация-
  • връщане към нормалността

Италианските лекари и медицински сестри, отстранени от работа, защото не са ваксинирани срещу COVID-19, скоро ще бъдат възстановени на работа, каза новият здравен министър Орацио Скилачи

Италия връща на работа неваксинираните срещу COVID-19 медици - 1
Снимка: Shutterstock

Италианските лекари и медицински сестри, отстранени от работа, защото не са ваксинирани срещу COVID-19, скоро ще бъдат възстановени на работа, каза новият здравен министър Орацио Скилачи, цитиран от Ройтерс.

Този ход е мотивиран от тревожния недостиг на медицински персонал заедно с намаляващите случаи на COVID-19. Новото правителство ще отмени и глобите, наложени на всички хора над 50 години, които не са се ваксинирали, добави той.

"В процес на финализиране е мярка, която ще позволи повторното интегриране на работните места на здравния персонал, който е обект на процедура за отстраняване поради неспазване на задължителната ваксинация още преди датата на изтичане на временното отстраняване", каза той в изявление, публикувано на уебсайта на министерството.

Италия е една от най-силно засегнатите от пандемията страни с почти 179 000 смъртни случая, според данни на Световната здравна организация. Италия беше и първата страна в Европа, в която бе регистрирано местно огнище на новия коронавирус. Особено тежко бе засегната областта Ломбардия и конкретно района на град Бергамо.

Италия връща на работа неваксинираните срещу COVID-19 медици
Снимка: Shutterstock

Правителството на бившия премиер Марио Драги направи ваксинацията задължителна за учители и здравни работници през 2021 г. и я разшири за всички над 50 години през януари тази година.

Отказът доведе до отстраняване от работа без заплащане за държавни служители, а всички неваксинирани лица над 50-годишна възраст бяха изправени пред глоби от 100 евро.

В изявлението се добавя, че министърът смята за целесъобразно постепенното връщане към нормалното състояние и в тази връзка ще спре ежедневното публикуване на данни за разпространението на епидемията, хоспитализациите и смъртните случаи. Тази информация вече ще се публикува ежеседмично.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    18 1 Отговор
    Удар по Давос? Я, сравнете с наш Кирчо и Сер. семова... Сега предполагам е ясно, защо Копейкин спечели Австралия... и Баце се върна на бял кон...
  • 2 минувач

    35 0 Отговор
    Те хората вече са си намерили друга работа и трудно ще се върнат там, откъдето са ги изхвърлили без дори да им платят.
  • 3 Демократично...

    41 2 Отговор
    ... ги насилиха или изхвърлиха и сега тихомълком връщат. Ковид беше измамата на века. Само украинско-амерканската война против Русия е по-голямата измама с повече жертви.

    Коментиран от #6

  • 4 Луд

    22 1 Отговор
    Димек всеки си прави каквото изка , взима власта и яхва хората
  • 5 Псевдоним

    32 1 Отговор
    Само че сега всички тези хора ще си имат едно наум как техните довчерашни "приятели" са готови да ги извхвърлят като мръсна изтривалка при първия удобен случай.
  • 6 Защо е необходима тази припряност?

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Демократично...":

    Векът е едва в началото си.
  • 7 На Запад

    32 1 Отговор
    започват вече да говорят, все повече лекари, медици, професори, даже и юристи, че проектът К19 е било спланирана глобална акция и народът е бил излъган!
    Не само, че е било измама, ами имаме и участие на правителствата в глобално престъпление. Нито "ваксините" са били такива, нито принудите за тях са били медицински оправдани. Да не говорим за починалите от "леченията" с боцкането!
    Ще стане много добре, ако сега съдилищата започнат и бъдат осъдени всичките акушерки в ЕС, СЗО-та, здравни министри и тези, които въвеждаха "зелени сертификати" във всяка страна!
    Само тогава бихме могли да наречем ЕС, някакъв демократичен съюз, който в момента много се е отдалечил от демокрацията!

    Коментиран от #11

  • 8 Само питам

    24 0 Отговор
    Оная акушерка няма ли да я съдят? Тоя И.З.Р.О.Д. докара само проблеми на Европа!
  • 9 Въпрос

    22 0 Отговор
    А кога ще видим съд и присъди за потъпкването на човешките права?
  • 10 нямамешанс

    14 0 Отговор
    Ковид историята беше генерална репетиция за тотално подчиняване на света. Толкова е лесно чрез технологиите и страха за здравето да ни ограничат и контролират, както си искат. Превръщат ни в биологични единици, изравнени в най-добрия случай с животните.Безполови, тревопасни...Луди ни управляват.

    Коментиран от #13, #14

  • 11 наш

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "На Запад":

    баце трябва да е първия осъден, цялата държава беше барикадирал с кпп-та...

    Коментиран от #12

  • 12 Ами навсякъде е така,

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "наш":

    за това се бави разследването.
    И Урсула е дала милиарди евра на мъжа си, за някакви недоправени "ваксини"! И всички народи бяха сплашвани и затваряни.
    Даже и многото умряли от "вируса" в Италия, които ни показваха за ужас в началото, се оказаха манипулация.
    Глобална конспирация, не теория на ...., а истинска конспирация! Същите са още на власт за това се съботира разследването. Не искат да се обвиняват сами и да бъдат наказвани!
  • 13 Жоро

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "нямамешанс":

    Не само репетиция, по план трябваше да има 9 дози с ваксините но Путин им счупи предварително яйцата в кошницата. Всеки ден излиза наяве нов гаф. А ваксърите които още са живи не искат да повярват че са измамени .
  • 14 Не се страхувай!

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "нямамешанс":

    Дори само това, че вече знаеш, те какво искат да направят с нас, вече си спасен!
    Ето, ти знаеш, аз знам, още много, като нас знаят! И ние можем да решим, да НЕ живеем в тяхната матрица!
    Или даже да си направим наша? Какво ни пречи да се обединим в наше общество? Ти можеш едно, аз друго, ще имаме лекари, водопроводчици, животновъди и т.н.. и ще си живеем по НАШИ правила! Както се договорим ние!
    И тези психопати не ни интересуват изобщо! Който иска, нека се съгласява с тях, да го "редуцират" и "ваксинират" с цел да го ликвидират..
    Ако им се подчиняваш, искаш да живееш в тяхната система, то зависиш напълно от тях! Даже и животът ти зависи от тях!
    Тези, които ги послушаха и се боцкаха с неизвестно какво, много от тях вече са си увредили здравето. Други починаха, даже здрави спортиси починаха от това!
    Имаш избор! Свободна воля! Можеш да се събереш с такива, като тебе в общество, или сам да живееш извън тяхната система!
    Не се страхувай! Ако съзнаваш всичкото това, то животът ти е в твои ръце!
  • 15 Мамул

    2 0 Отговор
    А извинение и компенсации?
  • 16 Вирус

    0 0 Отговор
    Ахмед скъсай си дипломата хаха обясни защо се прави това стига преписва хахаха
Новини по държави: