Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 16:35 776 7

Риши Сунак няма да участва в предстоящата конференция на ООН за изменението на климата

  • великобритания-
  • риши сунак -
  • конференция -
  • оон -
  • изменението на климата

От офиса на Сунак заявиха, че решението е взето поради "неотложни вътрешни ангажименти", включително подготовката за извънреден бюджет на 17 ноември

Риши Сунак няма да участва в предстоящата конференция на ООН за изменението на климата - 1
Снимка: БГНЕС

Британският министър-председател Риши Сунак няма да участва в 27-ата Конференция на ООН за изменението на климата, която ще се състои следващия месец, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на съобщение на британското правителство.

От офиса на Сунак заявиха, че решението е взето поради "неотложни вътрешни ангажименти", включително подготовката за извънреден бюджет на 17 ноември, и не отразява понижения в ангажимента на консервативното правителство в борбата с климатичните промени. Очаква се на международната конференция да присъстват други министри от правителството на Обединеното кралство.

Сунак встъпи в длъжност във вторник, заемайки мястото на Лиз Тръс, която се оттегли от поста след седемседмичен мандат, в който плановете ѝ за намаляване на данъците предизвикаха икономически и политически хаос.

На 6 ноември в египетския град Шарм ел Шейх ще се проведе 27-ата конференция на ООН за изменението на климата (COP27), на която представители на почти 200 държави ще обсъждат как да се справят с глобалното затопляне. Великобритания бе домакин на миналогодишната конференция (COP26) в Глазгоу, Шотландия, в която участва тогавашният британски министър-председател Борис Джонсън.

Великобритания продължава да се ангажира с постигането на нулеви нетни въглеродни емисии до 2050 г., "както и с водещи международни и вътрешни действия за справянето с изменението на климата", заяви говорителка на британския премиер.

Говорителят на опозиционната Лейбъристка партия Ед Милибанд заяви, че Сунак е взел "ужасно решение". "Тези срещи на върха са важни. Те налагат механизми за действие за най-големия проблем, пред който сме изправени като свят", каза Милибанд пред Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урко

    11 1 Отговор
    Индиец, индиец, ама умна посъпка- няма да си губи времето с тъпотии и безмислици.
  • 2 МирО

    11 1 Отговор
    По устав само по един представител на държава - а Индия си има вече представител :):):)
  • 3 Презвитер Козма

    4 9 Отговор
    Много са ми смешни ганьовците дете се присмиват на Риши заради произхода му. Абе ганчовци, нито сте му на IQ, нито на образованието, да не говорим на богатството. На малкия пръст не може да му стъпите 🤣

    Коментиран от #5

  • 4 Бонев

    8 2 Отговор
    Това е едно добро решение. Може би пък един индиец ще оправи тези надути пуяци.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 рент а рикша

    6 1 Отговор
    туй образование в Индия ли го е полу4ил?
Новини по държави: