Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 08:25 3 497 12

Риши Сунак може да замрази чуждестранната помощ за още две години

  • великобритания-
  • риши сунак-
  • бюджет-
  • чуждестранна помощ

Новият британски премиер Риши Сунак обмисля да замрази бюджета за чуждестранна помощ на страната за още две години

Риши Сунак може да замрази чуждестранната помощ за още две години - 1
Снимка: БГНЕС

Новият британски премиер Риши Сунак обмисля да замрази бюджета за чуждестранна помощ на страната за още две години, съобщи вестник "Телеграф", позовавайки се на свои източници, предаде Ройтерс.

Разходите на Великобритания за чуждестранна помощ са определени на 0,5% от националните приходи. Правителството намали разходите си за чуждестранна помощ преди две години, тъй като страната беше изправена пред огромен удар върху публичните финанси поради заради пандемията от коронавирус.

Сунак, който по това време беше министър на финансите, заяви миналата година, че разходите за чуждестранна помощ трябва да се върнат до 0,7% от икономиката до 2024-2025 г. Според публикацията в "Телеграф" обаче длъжностните лица обмислят да удължат срока на намаляване на разходите за чуждестранна помощ с още две години до 2026-2027 г.

В информацията се допълва, че има възможност за по-големи съкращения заедно с възможност за обвързване на разходите за чуждестранна помощ с инфлацията за три години напред.

Публикацията се появява в момент, когато британското правителство изготвя съкращаване на разходите и отмяна на данъчни облекчения, тъй като нарастващите разходи за ипотеки, храна и отоплението свиват бюджетите на много домакинства.

Британското министерство на финансите не отговори веднага на запитване за коментар, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човекът

    26 3 Отговор
    си гледа първо Великобритания !
  • 2 мъкаааа

    6 3 Отговор
    Риши Сунак може да замрази чуждестранната помощ за още две години,изявявал се е,като хладилник с фризер.
  • 3 ТаУмВзе

    26 2 Отговор
    Уелееее! Максуда няма да крепи окрайна ли? Ужас.
  • 4 Рошко

    24 1 Отговор
    А краварите кога ще спрат с техните "помощи" и да си гледат обора да света да миряса най накрая
  • 5 Запитващ

    22 1 Отговор
    Какво запитване? Няма пари, съкращават се разходите и толкоз. Манната небесна свърши.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анонимен

    6 7 Отговор
    Хладилниците им са пълни за разлика от българските. На 60 г пенсионер си купил кола за б. ЛеФчета нова кола 60 хиляди. В Бг маfията ката тези коли. Мислят за народа си, а не за джоба си. Итдолу не можете косъм да откраднете. Колкото и не истината да ви се струва, но описаното е на дто процента истина. Един български професор напуснал Бг преди 16 години, в центъра на София купил за 500 хил жилище на едното дете. Кога в Бг ще започнете да купувате с пари изкарани с много пот на челото. Отговор не желаем. Ние си го знаем вашият...
  • 8 Ха Ха

    8 2 Отговор
    тоА британец......наследник на лупаната от амуджи принцеса ще да е !
    Очаквам да вида новият канцлер......прецедателя на нашата " сбирщина " го видях !
  • 9 Ама..

    21 2 Отговор
    Затова пък германците и Европа ще дават двойно и тройно до пълно разоряване.
  • 10 Анонимен

    4 5 Отговор
    60 г пенсионер англичанин е работил в Лондон, като общ работник... Нова кола за 60 хил б лева???? Много сме дакеч от западните държави, но с голямо его живеещи и работещите в бг то
  • 11 Безпартийни

    3 13 Отговор
    Кой луд да се върне в България. Лично мнение. Един пример. В бг без връзки трудно е да си намерите работа като шофьор, забравете за нещо друго, тук ще получаваш или изкарваш нищо, а на запад един шофьор получава за няма да публикувам часа, на половината на 8, 6000 лева. И още.. И така безсмислено е да пишем. И като прибавим спокойствието. Тука комунистите от дс биха те смъкналикожата от гърба, за да живеят те, а не вие. Всеки сам да си направи заключение. От отровна среда си зле живееш в бг, ако си раним човек, а там се работи много, но имаш спокойствие, пари, самочувствие, разбира се, ако не нарушавате на тяхната страна правилата. Велики са. Възпитан народ са англичаните.
  • 12 Ауу

    3 3 Отговор
    Ами Ко ща правим с Осрайна.
Новини по държави: