Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 10:50 604 2

Военни от Южна Корея и САЩ проведоха учения

  • южна корея-
  • сащ-
  • изтребители-
  • учения-
  • северна корея

С използване на изтребители F-35A

Военни от Южна Корея и САЩ проведоха учения - 1
Източник: БГНЕС

Военни от Южна Корея и САЩ проведоха учения с използване на изтребители F-35A за отработване на удари срещу мобилни ракетни установки на КНДР, съобщава агенция Yonhap.

В ранните часове на деня Северна Корея проведе нов тест на междуконтинентална ракета, която е паднала в изключителната икономическа зона на Япония на около 200 километра западно от Хокайдо. Министерството на отбраната в Токио изчислява, че при изстрелване по конвенционална траектория снарядът може да прелети повече от 15 хиляди километра и да достигне континенталната част на САЩ, пише Агенция "Фокус".

Ден по-рано севернокорейският външен министър подчерта, че Пхенян ще отговори правопропорционално на засилването на американското сдържане, което лидерите на Република Южна Корея, САЩ и Япония договориха по време на тристранна среща на върха в Камбоджа.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    2 1 Отговор
    Учат се да копат бункери ли
  • 2 Мамул

    0 0 Отговор
    А въглеродният отпечатък? Или военната техника е на батерии от "Тесла"?
Новини по държави: