22 Ноември, 2022 14:43 1 109 12

Почти половината от гражданите на РСМ не подкрепят предложената от ЕС преговорна рамка

  • северна македония-
  • ес-
  • преговорна рамка-
  • евроинтеграция-
  • граждани

Под заглавие "Българските условия намалиха доверието на македонските граждани в европейската интеграция" медиите в Република Северна Македония информират за втората част на изследването на Маркет вижън

Почти половината от гражданите на РСМ не подкрепят предложената от ЕС преговорна рамка - 1
Източник: Shutterstock

Под заглавие "Българските условия намалиха доверието на македонските граждани в европейската интеграция" медиите в Република Северна Македония информират за втората част на изследването на Маркет вижън, направено сред 1200 респонденти.

Според резултатите на изследването, обявени от сайта МКД.мк, 48,4 процента от анкетираните не смятат, че трябва да бъдат приети условията в предложената от ЕС преговорна рамка, 29 процента го подкрепят, а 22,4 процента отговарят, че нямат мнение.

Мнозинството от респондентите, които познават и тези, които не познават и не разбират "френското предложение", смятат, че то съдържа условия, които не трябва да бъдат приети, обобщава изданието.

В същото време 58,3 процента от участвалите в допитването смятат, че Република Северна Македония трябва да продължи с европейската си интеграция, 32,2 процента мислят обратно, а 9,8 процента отговарят с „не знам“.

Голяма част от анкетираните отговарят, че нито една от партиите в Република Северна Македония (24,9%) няма приемлива позиция към българските искания и не предлага адекватно решение на този проблем, 10,6 на сто от анкетираните отговарят, че СДСМ има най-приемлива позиция, а за 9,1 на сто от анкетираните това е опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, пише изданието.

Що се отнася до сдруженията, които се откриват в Република Северна Македония, но и в България, 66,5 процента от респондентите смятат, че това не допринася за преодоляване на различията.

Проучването е направено по телефона в периода от 7 до 13 ноември, а извадката е представителна за страната, според данните за постоянното население от преброяването през 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 13 Отговор
    Франция е исторически гарант на Сърбия и така нареченото френско предложение е антимакедонско и антибългаърско, само дето Ганчо не го е прозрял още, за разлика от македонеца.

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 2 Афффф

    2 7 Отговор
    Намерих 2 лв. Отивам за фанта.
  • 3 Абе Дончо

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ти ли си мъкедонец, или тези по вардарско са мъкедонци? Аде по-сериозно, тези лафове вървят само в Битоля до реактора за въглища дето го ремонтират в момента!
  • 4 Гръцките условия как им

    11 0 Отговор
    Подействаха, а сръбско-югославянските комунистически ЗАВИСИМОСТИ как им действат днес, да бъдем реалисти
  • 5 Русия е исторически

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Враг и поробител на България, а само предателите-петоколонници още не са го разбрали🧐
    Именно рашляка пречи и саботира отношенията между нас, за да обслужва сателита Сърбия. Така ватника винаги може да запали конфликт на Балканите когато си пожелае🧐
    КОЙ даде Македония на Югославия???
    Франция ли????
    Или рашляка-поробител???
    Много сте долни руските шпиони! Добре е, че образованието ни е под нулата и българина лесно се лъже🤯
    Ганьо ви каза - тука е България, марш в Сибир 💪

    Коментиран от #6

  • 6 Точно така е,

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Русия е исторически":

    Сърбоманите ги жикат, а зад гърба на сърбите е рашата, винаги е било така
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Че катоне одобряват

    9 0 Отговор
    Да си стоят където са!Никой насила не ги кара да влизат в ЕС!
  • 9 Котка ученият

    5 0 Отговор
    От една страна, това е успехът на Москва, от друга страна, поражението на Брюксел.
  • 10 Ана

    3 5 Отговор
    Северна Македония за наше съжаление има мислещи политици ,които приемат ЕС еврогейският съюз за терористична организация !

    Коментиран от #11

  • 11 Котка ученият

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ана":

    Аз съм за приятелски настроен към Русия съюз на балканските държави. Последната дума принадлежи на народите, които смятат Русия за освободител.
  • 12 кьнь ювигй

    1 0 Отговор
    ДА ПРИЕМЕМ РУСКАТА ИНПЕРСКА ПОЛИТИКА В ЕU С КОМУНИСТИЦЕСКИЯ ТЕРОРИС ОТ УНГАРИЯ ГРУЕВСКИ С ПРОТИЖЕ МИЦКОВСКИ И МЛАДЕЖА ГЮРОВСКИ КОЙТО ДОСУШ КАТО ЕДИН ЧОВЕК С МУСТАК И КАФЯВА РИЗА ОТ КРАЯ НА 30 ТЕ ГОГОДИНИ ГОВОРИ ПЛАМЕНО ЗА МРЪСНАТА ГАДНА БЪЛГАРСКА РАКА НАРИЧАНИ ТАТАРИ ФАШИСТИ ЦИГАНИ ЧЕ БГ ЖЕНИТЕ СИ ПРОДАВАТ ТЕЛАТА ЗА ДРЕБНИ ДИНАРИ РАЗБИРАЙ ЧЕ БГ ЖЕНИТЕ СА ВСИЧКИ ЛЕКИ ДА СИ ХОДИМ В ТАТАРИСТАН НЕ ОСТАНА ИСТОРИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРНА ТА И СПОРТНА ИЗВЕСНА ЛИЧНОСТ С БГ ПРОИЗХОД ДА НЕ СА МАКЕДОНЦИ !! АХ АХ АХ ЕВРОПО И ЖЕНЕВСКА КОНВЕНЦИЯ ??? ДЕТО НИ КАЗВАТЕ ЧЕ НЕ Е ХУБАВО ДА МРАЗИМ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ 9 ет ПЛАНИНИ ВОДА НОСИТЕ КАЗВАТЕ НИ САВРЕМЕНИТЕ ПРИНЦИПИ СА ДРУГИ ЧЕ ТЕ НЯМАТ ВИНА ЗА ТОВА ТО Е БИЛО МИНАЛО ДАЛЕЧНО Е ДОБРЕ !!! АКО СТЕ МАЖЕ СЪС ТОПКИ КАЖЕТЕ ГО НА МИЦКО И КОНПАНИЯ !!! ЧАКАМЕ ???!?
Новини по държави: