Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 15:26 907 6

Ковачевски: Пътят към ЕС изисква много реформи

  • северна македония-
  • реформи-
  • ес-
  • ковачевски

Заяви премиерът на Северна Македония

Ковачевски: Пътят към ЕС изисква много реформи - 1
Източник: БГНЕС

„Мнозинството от две трети, необходимо за промяна на конституцията и продължаване на европейския път на Република Северна Македония не е необходимо само на правителството и парламента. Това е ангажимент на всички парламентарно представени политически партии, които трябва да осигурят европейското бъдеще на страната“, каза премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски в отговор на журналистически въпрос дали, ако правителството не събере мнозинство от две трети за конституционни промени, ще приеме предсрочни избори.

Ковачевски подчерта, че в парламента на Северна Македония ще трябва да се приемат и други решения, заради реформите, които трябва да бъдат направени в страната при нейната интеграция в ЕС, затова и опозицията трябва да се включи в работата по тези реформаторски закони.

„Депутатите в Народното събрание представляват гражданите, а гражданите са тези, които очакват да живеят в държава, пълноправен член на ЕС и едно от решенията, които трябва да вземем за пълноправно членство в ЕС, е промяната на преамбюла в конституцията“, каза Ковачевски след участието си във втория Социално-екологичен форум, организиран от Фондация "Фридрих Еберт", Международния център "Олаф Палме" и Прогрес - Институт за социална демокрация в Северна Македония, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много реформи

    13 1 Отговор
    Браво на Ковачевски, рейтинга му падна и покани албанците в правителството! Те ще направят реформите! След сто години никой няма да е чувал за измислената FYROM!
  • 2 Пътят към ЕС

    9 0 Отговор
    изисква крив макарон!
  • 3 Погледнете

    8 0 Отговор
    Погледнете лицето му. Корумпиран хлъзгав гей. Всички политици в затвора.
  • 4 Котка ученият

    4 2 Отговор
    Пътят към ЕС изисква доброжелателното несъпротивление на Москва. Всеки, който си въобразява, че е възможно да се постигне целта, като се игнорират интересите на Русия, няма късмет.
  • 5 АВЕ...АЙ ИЗЧЕЗВАЙТЕ ВЕЧЕ....

    8 1 Отговор
    ЧЕ МИ НАДУХТЕ ГЛАВАТА С ВАШИТЕ БОЛНИ МОЗЪЦИ... СТОЙТЕ В ЮГОСЛАВСКОТО БЛАТО И ПОТЪВАЙТЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ОТХОДНИ СУБСТАНЦИИ...
  • 6 БЮРМ/FYROM

    2 0 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
Новини по държави: