Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 18:30 1 107 1

Папа Франциск отстрани ръководството на благотворителната организация "Каритас Интернационалис"

  • ватикана-
  • ватикан-
  • папа франциск-
  • благотворителната организация-
  • каритас интернационалис

Папа Франциск отстрани ръководството на голямата международна благотворителна организация на Ватикана "Каритас Интернационалис" (Caritas Internationalis), след като външна проверка установи проблем с управлението и етиката в централата

Папа Франциск отстрани ръководството на благотворителната организация "Каритас Интернационалис" - 1
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск отстрани ръководството на голямата международна благотворителна организация на Ватикана "Каритас Интернационалис" (Caritas Internationalis), след като външна проверка установи проблем с управлението и етиката в централата, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление на Ватикана се подчертава, че проверката не е открила доказателства за лошо финансово управление или неподходящо поведение от сексуален характер. Но в него се казва, че са се появили други проблеми, като са открити "реални недостатъци" в управлението, "сериозно накърняващи екипния дух и морала на персонала".

Светият отец назначи временно ръководство на организация.

Отстранен от длъжност бе главният изпълнителен директор на "Каритас Интернационалис" Алойшъс Джон, както и ръководният екип.

Промените не засягат ръководството на нито една от 162-те национални организации за развитие и подпомагане, които съставляват глобалната конфедерация "Каритас".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сийка

    12 0 Отговор
    Колко ли шкафчета са напълни ли.....А вие дарявайте дарявайте....