Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 12:43 743 5

Полша ще убеждава Унгария да ратифицира присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО

  • полша-
  • унгария-
  • нато-
  • швеция-
  • финландия

Това заяви премиерът на Полша Матеуш Моравецки

Полша ще убеждава Унгария да ратифицира присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО - 1
Източник: БГНЕС

На срещата на Вишеградската четворка Полша ще се опита да убеди Унгария да ускори ратифицирането на присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО възможно най-скоро. Това заяви премиерът на Полша Матеуш Моравецки на брифинг преди да отлети за Словакия за срещата, предава ТАСС.

"Ще говоря с премиера Виктор Орбан относно съгласието на Унгария за ранното присъединяване на Финландия и Швеция към НАТО. Надявам се, че този опит за убеждаване ще бъде ефективен. Това е важно за интересите на Полша и Европа", подчерта Моравецки.

Унгарското правителство обяви, че парламентът ще ратифицира протоколите за присъединяване на Финландия и Швеция към НАТО преди края на есенната сесия, която ще продължи до средата на декември. Въпросът е включен в дневния ред, но все още не е уточнено кога ще бъде гласуван.

Финландия и Швеция кандидатстваха за присъединяване към Алианса на 18 май. От 30-те страни от НАТО само Унгария и Турция все още не са ратифицирали съответните протоколи, предаде Агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбaза

    5 1 Отговор
    Швеция в НАТО?
    Аз съм против!
  • 2 Българин

    7 1 Отговор
    Ние също сме против тези две държави в НАТО,но не сме смели да го заявим гласно. Много ни е страх, защото сме бедни,голи и боси. Такива сме заради нашите управници
  • 3 Тъп на поляк

    2 1 Отговор
    Какъв е смисъла след кат Турке не дава
  • 4 Тия Поляци, ако сложат Нацистка униворма

    5 1 Отговор
    са си чисти Нацисти!! От къде толкова Злоба в тея Поляци!! Злобен народ, най вече управляващата Върхушка!! Като змии гледат!!
  • 5 ха сега де!

    1 0 Отговор
    Щвеция може и да почака докато ние да влезем в Шенген.
Новини по държави: