Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 17:20 1 467 19

Няма интерес към бустерна ваксинация срещу COVID-19 в ЕС

  • ваксинация-
  • covid-19-
  • омикрон

Усвояването на дози от бустерната вакисна срещу COVID-19 в Европейския съюз е "доста разочароващо", каза Марко Кавалери от Европейската агенция по лекарствата

Няма интерес към бустерна ваксинация срещу COVID-19 в ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Усвояването на дози от бустерната вакисна срещу COVID-19 в Европейския съюз е "доста разочароващо", каза Марко Кавалери от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) на фона на опасенията, че защитата срещу тежки случаи на заболяването може да отслабне през зимата, предава Ройтерс.

Средният европейски процент на повторна ваксинация или получаване на бустер дози е само 29% в групите хора, считани за изложени на най-висок риск, като възрастни хора и хора с отслабен имунитет.

"Безпокойство предизвква фактът, че тези, които са изложени на най-голям риск от хоспитализация или тежък COVID, не са адекватно защитени", каза на брифинг за новини Марко Кавалери, ръководител на на департамента за заплахи за здравето и ваксинационни стратегии на Европейската агенция по лекарствата.

Въпреки че не се наблюдава голямо увеличиение на случаите на COVID-19 през последните седмици, Кавалери каза, че това може да се промени през по-студените зимни месеци.

Данните на СЗО, публикувани късно в сряда, показват, че 724 000 нови случая на COVID-19 са докладвани в ЕС през последната седмица, което е спад от 11% спрямо предходната седмица. В началото на октомври, когато експертите предупреждаваха за нова вълна от COVID-19, броят на седмичните случаи достигна 1,5 милиона.

"Този ​​вирус поддържа бърз темп в еволюцията си и новите подварианти на Омикрон и неговите потомци се увеличават", каза Кавалери, добавяйки, че те са по-устойчиви на ваксини.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добро създание по природа

    34 2 Отговор
    Защо някои хора искат аз да бъда осакатен или убит?!
    Не ги кефя ли?

    Коментиран от #14

  • 2 честен ционист

    3 37 Отговор
    Скоро ще се редят на опашки за ваксината, иначе с празни стомаси. Зор за тия дето не са до никъде без ни дна доза, защото се започва от първа, нали ви ясно.

    Коментиран от #7

  • 3 нннн

    57 0 Отговор
    Европейската комисия да си набучи всичките дози, които е закупила.
  • 4 Гост

    54 1 Отговор
    Европейските джендъри се усетиха за "ползата" от ваксините и не си поставят бустерни дози.Бигфарма остана с пръст в уста.Какво ще прави Урсула с поръчаните дози от ваксините?

    Коментиран от #8

  • 5 Я МИСЛЕШЕ

    17 0 Отговор
    ЗАЩО ПРОТИВОГРИПНА ВАКСИНА НЯМА В АПТЕКИТЕ🤔ПРОВЕРЕТЕ....
  • 6 Рошко

    36 0 Отговор
    То като изключим 5%ковид идиоти, и на макс платена пропаганда от медии купени политици разни професори и доктори кога ли р имало изобщо интерес, а бе аз да питам докато съм още жив къде ми е 10-тс доза платена от лайен пак се изгуби нещо с глупостите си или се покрила и мисли как да оправдае средствата (само71мулиарда евра)
  • 7 Факти 23.10.22

    48 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    "С 16% средно се е увеличила смъртността в ЕС през лятото на тази година, като статистиката сочи, че в държави с по-малък брой ваксинирани, като България, ръстът на смъртност е 1,45. За сравнение при държави със задължителна ваксинация, ръстът е много по-висок (Испания – 37%, Германия – 16%, Гърция – 32%). Доц. Мангъров прогнозира и в бъдеще редица инциденти, свързани с ваксините – събития, които ще бъдат видени вследствие от изминалото време
  • 8 Закс

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ще ти отговоря - няма да ги плати тя, а аз и ти !

    Коментиран от #11, #16

  • 9 Оракул

    24 0 Отговор
    През 2015 г. тест C0VID-19 беше патентован от Ричард Ротшилд ?!!?

    ..явно някои хора виждат в бъдещето!!
  • 10 Нов

    12 0 Отговор
    Кога родиха тези безжизнени вируси, кога и потомци завъдиха. Приказката за червената шапчица, преразказана в нов прочит, където вируса вълчо вече е изял бабата, но червената шапчица ще я спаси, като се набучи експериментално и лиши от поколение, но вълка родил потомство
  • 11 Гост

    27 0 Отговор

    До коментар #8 от "Закс":

    То това е ясно,европейските данъкоплатци ще платят масрафа.За милиардите поръчани ваксини от Урсула питам.Ще ги унищожават ли,ще ги подаряват в Африка ли?Тази Урсула е за затвора,но за мъжкия,да я "ваксинират" групово всеки ден.
  • 12 Интензивното

    16 1 Отговор
    Балъците не се раждат всеки ден и постоянно, те са грешка на природата,която тя сама изчиства по закона на Мърфи.Половината измряха от ваксините а останалите,къде с късмет или още се държат,кой знае никой не може да каже дори най-големите специалисти още се почесват по кратуните
  • 13 Очевидно

    17 0 Отговор
    Овцете намаляват. Някой вече усещат, други за съжаление бяха изпратени скоропостижно в по-добрия свят от фарма-мафията.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хохо Бохо

    18 0 Отговор
    Факт е, че ваксинираните имат отслабен имунитет и се заразяват по-лесно с ковид.
  • 16 Рошко

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Закс":

    Те вече са ги платили, с борчове взети от тоя дето е напечатал еврата и им ги е дал с лихва демек нещо като да си е подарил роби, будали така се заробват
  • 17 Тези ваксини са най опасният враг на

    5 0 Отговор
    хората, заради тях ще измрат много хора, тепърва ще се доказва тяхната вреда.
  • 18 Баце

    6 0 Отговор
    Нема вече баламурници, ама и тези до сега не са малко, а некои милиарди сътвориха.....
  • 19 Вирус

    3 0 Отговор
    Ех ама каква фотосесия чудесии
Новини по държави: