Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 14:05 800 3

Гръцките потребители търсят все повече продукти втора употреба

  • гърция-
  • търговия-
  • втора употреба-
  • пазаруване-
  • продукти

Данните от проучването отбелязват, че този сектор на търговията на дребно показва най-голямото увеличение на продажбите през третото тримесечие на 2022 г. 

Гръцките потребители търсят все повече продукти втора употреба - 1
Източник: Shutterstock

Анализ на гръцката статистическа служба показва, че гръцките потребители пазаруват все повече стоки, дрехи, обувки и бяла техника втора ръка от местните пазари, за да се справят с увеличението на разходите за живот, пише вестник „Катимерини“.

Данните от проучването отбелязват, че този сектор на търговията на дребно показва най-голямото увеличение на продажбите през третото тримесечие на 2022 г. в сравнение със същия период през 2021 г.

Според статистиката търговията на дребно на употребявани продукти показва увеличение на приходите с 53,3 процента на годишна база, а търговията на дребно на текстилни изделия, дрехи и обувки на открити сергии и пазари регистрира ръст от 43,7 процента.

От началото на годината до септември търговията на текстилни изделия по сергии и пазари отчита оборот от 6,25 млн. евро спрямо приходи от 5,33 млн. евро за същите девет месеца през 2021 г.

Продажбата на дребно на стоки втора употреба в магазините през деветмесечието на 2022 г. е с увеличени приходи (11,94 млн. евро) спрямо същия период през 2021 г., когато приходите са били 8,11 млн. евро.

Оборотът на всички предприятия от пазара на дребно възлиза на 16,73 млрд. евро за третото тримесечие на 2022 г., отбелязвайки увеличение с 12,5 процента спрямо третото тримесечие на 2021 г., когато оборотът е бил 14,88 млрд. евро, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    4 0 Отговор
    Мицотака ги докара до просешка тояга!

    Коментиран от #3

  • 2 БОЛШЕВИК

    7 0 Отговор
    Скоро да не минат и на храна втора употреба - от диви капиталисти всичко може да се очаква?!
  • 3 БОЛШЕВИК

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "QR Виза":

    Дивия капитализъм ги докара до това положение и не само тях.
Новини по държави: