Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 12:58 1 393 3

Временен недостиг на горива в Унгария

  • недостиг-
  • горива-
  • бензиностанции-
  • унгария-
  • петролна компания

Недостигът е частично предизвикан от ръст на търсенето, но и от ремонт в основната рафинерия на МОЛ, довела до спад на доставките

Временен недостиг на горива в Унгария - 1
Източник: Shutterstock

Временен недостиг на горива е регистриран в около една четвърт от бензиностанциите в Унгария, включително и в стотина, които са собственост на петролната компания МОЛ (MOL), предаде Ройтерс, като се позова на унгарския сайт Telex.hu.

Недостигът е частично предизвикан от ръст на търсенето, но и от ремонт в основната рафинерия на МОЛ, довела до спад на доставките, посочва унгарският сайт.

През последните няколко дни недостиг е регистриран в продължение на по няколко часа на около една пета от 500-те бензиностанции на МОЛ в страната. За това е виновно и повишеното търсене вследствие на наложения миналата година от властите таван на цените, предаде БТА.

МОЛ посочва, че търсенето на горива от нейните бензиностанции е скочило след въвеждането на тавана, докато конкурентите ѝ са ограничили вноса. През последните месеци МОЛ е снабдявала "донякъде" около 1700 от общо 2000 бензиностанции в Унгария.

Главната рафинерия на компанията все още работи с ограничен капацитет и не е ясно когато ще приключи ремонтът, поради което вероятно "недостигът ще продължи и тази седмица".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБРАН

    3 0 Отговор
    Утим ме приласти и ме изостави
  • 2 торбан

    1 0 Отговор
    шо ке стана?!
  • 3 СЪПРОТИВАТА БЕЛОЗЕМ

    1 1 Отговор
    Та нали всички Демократи искаха да сме в "ХАНААНСКАТА ЗЕМЯ"....Няма за какво да Ревът...
Новини по държави: