Last news in Fakti

1 Декември, 2022 12:20 1 295 5

Ново "писмо-бомба" в Испания, изпратено до сателитен център на ЕС

  • испания-
  • тероризъм-
  • писмо-бомба-
  • ес-
  • европейския съюз

Испанските сили за сигурност откриха предполагаемо взривно устройство, скрито в плик, изпратен до сателитен център на Европейския съюз

Ново "писмо-бомба" в Испания, изпратено до сателитен център на ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Испанските сили за сигурност откриха предполагаемо взривно устройство, скрито в плик, изпратен до сателитен център на Европейския съюз, разположен във военновъздушна база в Торехон де Ардос, край Мадрид, съобщи министерството на отбраната в четвъртък, цитирано от Ройтерс.

След сканиране на плика с рентгенови лъчи служителите по сигурността на военновъздушните сили установиха, че съдържа "механизъм", се казва в изявлението на министерството. Полицията все още анализира пратката .

Сателитният център подкрепя общата външна политика и политика на сигурност на ЕС, като събира информация от устройства за космическо разузнаване, според уебсайта му. Върховният представител за външната политика на ЕС Жозеп Борел описа подобни системи като "очите на Европа" през септември.

Две писма-бомби бяха открити в сряда, адресирани до украинското посолство в Мадрид и до производител на оръжия в Сарагоса, в Северна Испания, съобщи полицията.

Първото експлодира, причинявайки леки наранявания на украински служител.

Испанските власти разглеждат експлозията в украинското посолство като терористичен акт. Това съобщи в сряда агенция "Европа прес", като цитира Националната съдебна колегия на Испания.

Припомняме, че Испания изпрати военно оборудване в Украйна, за да помогне на въоръжените си сили на страната във войната ѝ с Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    2 2 Отговор
    БУМ, БУМ....ОТ ГОРАН БРЕГОВИЧ
  • 2 Боруна Лом

    2 2 Отговор
    ТОВА Е ЧАСОВНИКА НА ДЯДО КОЛЕДА
  • 3 Украинка

    5 1 Отговор
    Кой може, освен Путин. Той, той виновен за всичко. Да е жив и здрав.
  • 4 МирО

    3 1 Отговор
    Аз пък си помислих , че първото писмо (до посолството на урните) е от джуджака наркоман щот е недоволен , че стотици кила бело бяха хванати от полицията.
  • 5 Паник атака и безсилие

    2 2 Отговор
    Руснаците са в предсмъртна агония. Правят всевъзможни простотии в сетния си час.
Новини по държави: