Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Декември, 2022 11:10 2 376 26

Британското разузнаване: Русия не атакува поради недостиг на боеприпаси

  • руски войски-
  • войната в украйна-
  • южна украйна-
  • британското разузнаване

Изтеглянето на руската армия от десния бряг на Днепър миналия месец позволи на украинските сили да нанасят удари по руски логистични центрове и комуникации

Британското разузнаване: Русия не атакува поради недостиг на боеприпаси - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изтеглянето на руската армия от десния бряг на Днепър миналия месец позволи на украинските сили да нанасят удари по руски логистични центрове и комуникации, според днешната сводка на британското разузнаване, цитирана от Руската служба на Би Би Си .

Вероятно тази заплаха е принудила руската армия да премести центровете за доставки, включително железопътни пунктове, по-на юг и изток.

Заради това руската армия ще трябва да извършва логистична дейност. Но трафикът на техника и жива сила ще остане под заплахата от украинската артилерия, преди да достигне до руските предни отбранителни позиции.

Недостигът на руски боеприпаси (изострен от тези логистични проблеми) вероятно е един от основните фактори, които в момента ограничават потенциала на Русия да възобнови ефективните широкомащабни настъпателни наземни операции.

Институтът за изследване на войната (ISW) обръща внимание на изявленията за изтеглянето на руските войски от определени населени места в окупираните части на Запорожка и Херсонска област. Тези изявления бяха направени в четвъртък от украинските военни. Все още няма независимо потвърждение за тях и не може да се изключи версията, че са направени с цел дезинформиране на противника.

В Херсонска област, според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, руските войски са напуснали Олешки и се преместиха в горски пояси по магистралата Олешки-Голая Пристан (това е по-далеч от Днепър). Противоречивите доклади за разположението на самите руски войски може да показват, че е в ход някакво предислоциране, "но не е ясно как точно", признава ISW.

В Запорожка област, според украинските военни, руските войски се изтеглят от Пологи, Михайловка и Инженерни.

По-рано въоръжените сили на Украйна съобщиха за удари срещу концентрации на руски войски в Пологи, Мирни, Инженерни и Токмак. Може би, предполага ISW, руската армия не може да защити тези места и изтегля силите си по-близо до фронтовата линия (тя минава по-на север). Изтеглянето на войските от Полог е особено забележително, тъй като това селище се намира на пресечната точка на няколко пътя и би било много по-трудно да се защити Токмак без контрол над това разклонение.

В същото време руската армия запазва резерви в анексирания Крим, които могат да бъдат използвани в случай на украинско настъпление на изток от Херсон или южно от Запорожка област. ISW предполага, че руското командване очаква подобно настъпление.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    61 5 Отговор
    Го знаем от много време. Смешници
  • 2 Путин

    61 8 Отговор
    Ги прави на украинска салата
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Смешници

    68 6 Отговор
    От март няма оръжия ,защо не ги нападате,какво чакате? В този сайт вече ме е срам да влизам.
  • 5 Сменям си ник-а

    32 2 Отговор
    Трай Кольо за зелена трЪва.
  • 6 Смешници

    56 5 Отговор
    Преди време пращах различни сайтове на приятели чужденци ,и аха интерес какво пишат за войната и в България .И днес ме питат подигравайки се наред ли са хората в този сайт и в кой паралелен свят живеят .Съжалявам,че им дадох този сайт защото се срамувам .То бива лъжи и пропаганди бива ама и в работническо дело навремето нямаше такива неща .
  • 7 Смешници

    55 6 Отговор
    Във Великобритания магазините празни и няма какво да ядат но се загрижили за оръжията на Русия .
  • 8 Скот Ритър

    48 4 Отговор
    Пак ли свършиха, като миналия път ? Сега от Северна Корея чакат помощ сигурно
  • 9 Туй го знаем

    40 5 Отговор
    След още някоя година, пак същото ще тиражирате на гладкомозъчните простокирчовчета! 😂
  • 10 стоян георгиев

    7 29 Отговор
    Егати смеха са руснаците.губят логистичните си възможности при супер ограничените възможности на Украина да атакува цели на повече от 100 км от фронта.украинската логистика пък не е затруднена въпреки че цялата украинска територия е под руски обстрел.

    Коментиран от #12

  • 11 Вирус

    33 3 Отговор
    Ейй пак им свършиха боеприпасите егати тъпото разузнаване хаха
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Путин

    6 22 Отговор
    Да ама превзехме град от 570 човека и това само за 8 дена
  • 14 Дам

    14 4 Отговор
    Тряа да се тиражира Украйна и лошия Путин, че в Юкей нимоат си платят тока..
  • 15 Урюрвкос

    17 3 Отговор
    Херсон не важен, няма мостове и активни действия не могат да се водят. Друга ракия е ЗАЕЦ-а Борел каза давам още джепане но искам централата да работи за Европа.
  • 16 Киро

    16 3 Отговор
    Напишете и какво се случва с гаубици и разни оръдия за ремонт и невъзможността да се ползват.Само за фойерверки и джомбуш. 20 изстрела и в ремонт завод.
    Няма титан за поддържане, а Вова не дава суровини....под санкции са.
    А снаряди различни и малко.Чакат от Ю Корея, ама някой да им купи на аванта.

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    А що тогава руснаците бягат? Вова не давал суровини!!!! Направо ще се разплачат в Европа и САЩ.сега е обратното бурят.нещем ти суровините Вова.да видим бурят как ще ядете бомби с вовата и ще пиете нефт.
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 7 Отговор
    Само млатене по проскубаните ватенки, жужака реве и се моли на ятолаха и корея за някакво оръжие, а те не вдигат телефона вече месец, искат долари, а съдраното султанче предлага девушки, рубли и кюмур‼️
  • 19 БСП за България и Радев

    5 6 Отговор
    Хаха, втарая в мире яде бой цяла година вече, с ръждавите калашници и пласмасовите ботуши тръгнала на война!

    Коментиран от #20

  • 20 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "БСП за България и Радев":

    В коми съм на спа
  • 21 Краснай клошар

    4 5 Отговор
    Днеска троловете са по кофите и сметищата, трябва да ядат нещо все пак, спряха копейките, няма и да има повече, вижте какво спокойствие е, хахаа!
    втарая в мире е в капитулация, пълен фалит и разпад, пред гражданка война!

    Коментиран от #22

  • 22 Е ти

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Краснай клошар":

    от коя кофа намери време, да ни забавляваш?
  • 23 От Мордор с любов

    1 1 Отговор
    Ами това не е новина отдавна,ракети свършиха още април .Сега се използват стари ракетиот СССР,като се премахват ядрени глави и на тяхно място се монтират укро трофейни бойлери,перални,порцеланови бидета.Особено опасни са последните,при попадение се пръскат на 100000 режещи порцеланови отломки.Тъй като количеството на всички теза неща намалява и руснаците са отчаяни,се очаква нова мощна офанзива,за заграбване на подобни неща.Слава хероям Украини.
  • 24 боцко

    3 0 Отговор
    Да, Да Рошко-Риши Ихтимански го каза! Лошото е, че им летят много добре хладилниците и пералните на рашките!
  • 25 Цензура

    2 0 Отговор
    Май вярно мистър Бийн е най-елитният агент на британското разузнаване. УkpoпитEците реват, че руснаците стоварили върху им адът на земята и направо ги смазват - тия разправят, че руснаците нямали боеприпаси.... колко трябва да си малoyмен, за да кажеш нещо такова?
  • 26 Вирус

    0 0 Отговор
    Трябва да има разнообразие първо ракети сега снаряди преди дрехи кво ли правят тез хора там
Новини по държави: