Last news in Fakti

3 Декември, 2022 21:30 1 702 3

Профсъюз в Тунис: Не приемаме неясната политическа посока на страната, демокрацията е в опасност

  • тунис-
  • профсъюз в тунис-
  • демокрация-
  • политика

Влиятелен профсъюз в Тунис обяви днес, че повече не приема неясната политическа посока на страната, заради едноличното управление и от страх за бъдещето на демокрацията

Профсъюз в Тунис: Не приемаме неясната политическа посока на страната, демокрацията е в опасност  - 1
Снимка: Shutterstock

Влиятелен профсъюз в Тунис обяви днес, че повече не приема неясната политическа посока на страната, заради едноличното управление и от страх за бъдещето на демокрацията, предаде Ройтерс.

Направените коментари са първа критика от страна на профсъюза с един милион членове на първоначално подкрепяните от него действия на президента Каис Сайед, който разпусна тунизийския парламент миналата година.

"Вече не приемаме сегашната неясна посока и едноличното управление, което крие неприятни последствия за страната и демокрацията", заяви пред хиляди свои привърженици лидерът на "Общия съюз на трудещите се в Тунис" Нуредин Табуби.

След като разпусна парламента Каис Сайед започна да управлява с укази. През лятото се проведе референдум, с който беше одобрена нова конституция на Тунис. На 17 декември предстоят избори за парламент, който ще има значително по-малко правомощия.

Повечето политически партии в Тунис обявиха, че ще бойкотират вота и са против преминаването на изборната комисия под контрола на президента. Противниците на Сайед определиха действията му като преврат и организираха редица улични протести. Президентът от своя страна твърди, че тези мерки са необходими за спасението на Тунис.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ✰

    8 1 Отговор
    П..ая аз, на Западната демокрация и на дивия капитализъм!
  • 2 Ами чудесно

    1 0 Отговор
    Че демокрацията ви е в опасност. Може да пукне и да се освободите от този двбилизъм, налазил западналите и нас... Радвайте се...
  • 3 Рошко

    1 0 Отговор
    На кого е нужна джендърска демокрация където има родител 1,2,3 и незнам си къв още