Last news in Fakti

4 Декември, 2022 08:51 1 286 1

Вулканът Семеру в Индонезия започна да изригва ВИДЕО

  • семеру-
  • вулкан-
  • индонезия

Индонезийската агенция за борба с бедствията предупреди жителите

Вулканът Семеру в Индонезия започна да изригва ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

Вулканът Семеру на индонезийския остров Ява започна да изригва рано тази сутрин, изхвърляйки стълб от пепел с височина 1,5 километра и властите предупредиха жителите да стоят далеч от района на изригването, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

Индонезийската агенция за борба с бедствията предупреди жителите да не извършват никакви дейности в радиус от 5 километра от центъра на изригването и да стоят на 500 метра от бреговете на реките поради опасност от изтичане на лава. Започнала е евакуацията на хората, живеещи в близост до вулкана в провинция Източна Ява, съобщи високопоставен местен служител.

Японската агенция по метеорология заяви, че следи за възможността от възникване на цунами след изригването, съобщи японската обществена телевизия Ен Ейч Кей.

Вулканът Семеру изригна и преди точно една година, на миналия 4 декември, отбелязва ТАСС. Тогава загинаха повече от 50 души. Семеру е най-високият връх на остров Ява. В Индонезия има почти 130 активни вулкана.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    0 0 Отговор
    С вулканите може да има глобална зима,а не глобално затопляне.