Last news in Fakti

4 Декември, 2022 18:16 3 710 11

Разкрития за писмата с пиротехнически материал в Испания

  • испания-
  • писма-
  • експлозиви-
  • разкрития-
  • разследване

Изразените по-рано подозрения, че човекът, които е изпратил най-малко четири от писмата е един и същ, вече се потвърждават

Разкрития за писмата с пиротехнически материал в Испания  - 1
Източник: БГНЕС

Испанската полиция вече направи първите разкрития при разследването на шестте плика с пиротехнически материал, които пристигнаха през последните дни. Според тях те са изпратени от Валядолид, пише БНР.

Изразените по-рано подозрения, че човекът, които е изпратил най-малко четири от писмата е един и същ, вече се потвърждават. Става въпрос за мъж, който е пуснал пратките по пощата от Валядолид. Това стана известно от доклада на Националната полиция до състава на съда, поел делото. Той е достигнал до някои медии, според които в него изрично се казва, че лицето все още не е идентифицирано. Под натиска на журналистите за повече информация министърът на отбраната Маргарита Роблес заяви:

„По тази тема трябва да сме всички много внимателни, много дискретни, полицията работи също много дискретно. Мисля, че е добре да не спекулираме и да оставим полицията да си свърши работата.“

Шестте писма с експлозиви бяха изпратени между 24 ноември и 2 декември до премиера Педро Санчес, министъра на отбраната Маргарита Роблес, посолствата на Украйна и Съединените щати, до военновъздушната база в Торехон де Ардос и до оръжейната фирма "Instalaza". По-късно в украинското посолство пристигна още едно-с животински очи в него, но такива бяха изпратени до няколко дипломатически мисии на Украйна в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подателя е заловен и

    8 22 Отговор
    Изпратен в Гуантанамо.
    Там ще си каже всичко.

    Коментиран от #6

  • 2 ХОРЕИШО

    38 19 Отговор
    ТОВА НЕ Е ВЕРНО ПИСМАТА СА УКРАИНСИ УКРИТЕ ПРОСЯТ ОЩЕ ПАРИ

    Коментиран от #9

  • 3 Брус Уилис

    13 11 Отговор
    Изпращача е локализиран!
    Скоро ще бъде могилизиран!

    Коментиран от #5

  • 4 Рожко

    24 8 Отговор
    И само лак.омника укро го отворил за кинтите да гепи.От главата се вмири.сва рибата.
  • 5 Иван

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Брус Уилис":

    Лунализиран при Армстронг.
  • 6 Иван

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "Подателя е заловен и":

    Русия трябва да създаде нейно Гуантанамо в Норвегия.
  • 7 АнтиКонспиратор

    7 21 Отговор
    кагебееца изпратил писмата е тръгнал от българистан, от посолството на митрофановица ...............
  • 8 мдаа

    6 1 Отговор
    Това е предния лунатик. Тук има много такива. Но тоя има шишарки. А тия тука само миришат през устата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кресна

    13 3 Отговор
    Който и да е е испанец поне на 90% .Причината също на 98% е ясна ,на хората им писна да ги правят на маймуни и едно и също от европейските "лидери"ако могат да се нарекат лидери хора които докараха Европа до това васално положение на задокеанските търтеи .Това е началото само колкото и да не искат да го видят ,народа обеднява всеки ден все повече ,остава без работа без дом и без храна .Борел зове за страдание на народа в Европа за сметка на тяхната либерална демокрация ,но можем ли да видим банковата сметка на борел ? ,да ли си брои последните стотинки за хляб както мнозинството от хората?.Не е това начина да се бориш и не оправдавам който и да е го е сторил ,по скоро с масови протести ще стане ,но народа вече не издържа и на политиците въобще не им пука .Давам добри пари във фирмата ми ,но всеки ден гледам унилите лица на хората и всеки казва вече не стигат за нищо всеки ден цените са все по високи .Не би очаква нищо добро и ако политиците в Европа не си дадат сметка ,лошото престои ,няма да е писма само и няма да е така примитивно ,защото тръгне ли бедна и обезверена маса ,нито палките нито струите свода ще ги спре и тогава остава или да стрелят и убиват недоволния народ или да бягат политиците .На там отиват нещата за съжаление .А сега сайта който "спазва" свободата на словото може и да ме изтрие ,все още ще могат до март месец ,после се съмнявам.
  • 11 каква става

    6 2 Отговор
    Испанската съпротива да не е възкръснала?
Новини по държави: