Last news in Fakti

5 Декември, 2022 18:30 668 5

Вучич пътува на срещата на върха ЕС - Западни Балкани в Тирана

  • сърбия -
  • александър вучич -
  • ес -
  • западни балкани -
  • тирана

Президентът на Сърбия Александър Вучич ще замине на срещата на върха ЕС-Западни Балкани утре в Тирана

Вучич пътува на срещата на върха ЕС - Западни Балкани в Тирана - 1
Снимка: Инстаграм

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че ще замине на срещата на върха ЕС-Западни Балкани утре в Тирана, съобщи вестник "Данас".

"Естествено, че ще има полза от отиването в Тирана. Със сигурност ще има вреда, ако не отида на срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Може би щях да покажа, че моята суета е по-силна и по-голяма, но това със сигурност щеше да бъде голяма вреда за страната, в смисъл на привличане на инвестиции и всичко останало. Така, независимо, че темата е Западни Балкани и че 20 от тях ще започнат да говорят неадекватно за санкции срещу Русия и проблема с Косово .... Може би сътрудниците ми са прави, когато казват, че е по-добре да чуем поне един отговор, отколкото да не чуем нищо. Така че ще отида там утре", каза Вучич пред журналисти в Никинци, където се проведе военно учение.

Той заяви, че това е обсъдено с всички сътрудници и с премиера Ана Бърнабич вчера и тази сутрин, и с приятели, представители на няколко държави и премиери.

По-рано днес той разговаря със специалния пратеник на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карамфила

    3 1 Отговор
    И Вучич им клекна.На бас че сега Сърбия ще наложи ембарго на Русия и като гледам само Орбан седи като морски фар в морето и около него кръжат само гладни акули,колко ли ще издържи?

    Коментиран от #2

  • 2 карамфила

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "карамфила":

    ембарго или санкции
  • 3 Западните Балкани

    0 0 Отговор
    са теритопия на Султана.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 връти връти

    1 0 Отговор
    Сръбчетата въртят дирника и правят шпагати Май ще си оставят братушките насред пътя сами
Новини по държави: