Last news in Fakti

6 Декември, 2022 05:18 3 224 9

Осмо дете почина на Острова от бактериална инфекция

  • инфекция-
  • великобритания-
  • починали-
  • деца

От основно училище в графство Хемпшър потвърдиха поредния смъртния случай

Осмо дете почина от бактериална инфекция във Великобритания за последните два месеца, предаде БНР.

От основно училище в графство Хемпшър потвърдиха поредния смъртния случай и коментираха, че са "напълно покрусени" от смъртта на техния ученик.

Подобни смъртни случаи са рядкост, но от септември насам още седем деца станаха жертва на усложнения от заболяването, което се причинява от стрептококи от група А. Повечето от починалите децата са на възраст до 5 години, но има случай и с 12-годишно момче. Симптомите са много подобни на тези при скарлатина с висока температура, треска, обриви и възпалено гърло с гнойни полипи. Заразата лесно се предава при физически контакт или при кихане и кашляне.

Здравните власти отново призоваха родителите да бъдат особено бдителни за симптомите и веднага да потърсят медицинска помощ.

От "Даунинг стрийт" завиха, че националното здравеопазване е добре подготвено и няма недостиг на антиобиотика "Амоксицилин", който обичайно се използва за лечение на бактериални инфекции. Микробиологът от университета в Рединг доктор Саймън Кларк заяви, че няма сведения за нов щам, но предположи, че спадът на имунитета като цяло сред населението в резултат на това, че децата по време на пандемията от Ковид-19 не са си общували, може да увеличи предаването на заразата. Има също теория, че бактериите са станали резистентни към антибиотиците.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦРУ

    15 4 Отговор
    Новите ни болести работят добре хехе

    Коментиран от #5

  • 2 Шок и ужас

    12 10 Отговор
    Ами продължавайте да предписвате антибиотици за щяло и нещяло, то в дебелите книги пише, ма медицината сега е на ново ниво, хирурзи ни лекуват от вируси един вид като знам къв съм инженер, по-добре да не ходя на доктор.

    Коментиран от #6

  • 3 Хмммм

    8 2 Отговор
    Това е индийския щам..
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    БОГдапростиДЕЧИЦАТА
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мммда

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Шок и ужас":

    Точно защото не ги лекуват стигат до тия трагедии. Остават ги с висока температура докато колабират, и после на системи за да се точат здравните каси.
    Какво му е на антибиотика? Само той оправя в такави ситуации, като помага на организма да се пребори с вируса.
    Тая новата медицина е трагедия в момента, в Германия е катастрофа така те лекуват, че до месец пак повтаряш, само токане на здравните каси.

    Коментиран от #7

  • 7 Така е

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "мммда":

    Оърво се лекува с антибиотиците, за да оцелееш - след това се лекуват пораженията от антибиотиците. Иначе - опело

    Коментиран от #9

  • 8 А боц боц

    1 0 Отговор
    ималолие или е тайна
  • 9 Мммда

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Така е":

    Като дете не знам да съм имал някакви видими поражения от антибиотици. Никога не съм се лекувал от тях.
Новини по държави: