Last news in Fakti

7 Декември, 2022 10:42 970 3

Бизнес форум ще увеличава търговския стокообмен между България и РСМ

  • северна македония-
  • българия-
  • бизнес-
  • форум-
  • скопие

Под егидата на министрите на външните работи, Николай Милков и Буяр Османи, днес в Скопие ще се открие българо-македонски бизнес форум

Бизнес форум ще увеличава търговския стокообмен между България и РСМ - 1
Източник: БГНЕС

Под егидата на министрите на външните работи, Николай Милков и Буяр Османи, днес в Скопие ще се открие българо-македонски бизнес форум под надслов „До един милиард и повече”, пише БГНЕС.

Мотото на форума е избрано във връзка с очакванията стокообменът между двете държави тази година да достигне 1 милиард евро, съобщи външното министерство на РС Македония.

Във форума ще участват над 150 представители на най-големите компании в двете страни, представители на стопанските камари, както и на ресорните министерства.

Освен официалната част от програмата има предвидени много срещи между представителите на бизнеса от България и РС Македония, както и подписване на различни бизнес споразумения, твърдят от външното министерство в Скопие.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    2 0 Отговор
    Хубаво е да се правят такива форуми и да се развива бизнеса и двустранните икономически отношения,но с нормална държава! РСМ е рисков фактор и е опасно,когато омразата превземе бизнеса и не се изпълнят договорните клаузи! Ще се наложи застраховане в международни компании,което ще оскъпи и усложни процеса. Трудно се работи с македонисти,иначе с нормалните хора е по-лесно,но те не контролират властовите позиции и едрия бизнес! Другият начин е по-скъпия,чрез посредници!

    Коментиран от #2

  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    ...тoзи филм, зa "Икoнoмичecкoтo cътрудничecтвo" c мaкeтaтa, гo игрaхмe oщe пo врeмeтo нa бaй Тoшo, бeз никaкъв рeзултaт зa прeкъcвaнe нa oмрaзaтa към Бългaрия!!!
  • 3 Абе хубави са такива форуми

    0 0 Отговор
    Ама за да има резултат от тях трябва първо "Македонските" управляващи да получат инструкции от Белград.Че те без инструкции са загубени в превода и ще се чудят какви да ги "натворят"!
Новини по държави: