Last news in Fakti

7 Декември, 2022 11:07 1 691 6

Великобритания разполага с достатъчно антибиотици за борба с новата инфекция

  • великобритания-
  • антибиотици-
  • здравеопазване-
  • борба-
  • инфекция

Британският министър на здравеопазването Стив Баркли заяви

Великобритания разполага с достатъчно антибиотици за борба с новата инфекция - 1
Източник: БГНЕС

Британският министър на здравеопазването Стив Баркли заяви тази сутрин по „Скай нюз“, че страната му разполага с „добри запаси“ от антибиотици за третиране на случаите с бактериална инфекция, отнела досега живота на 9 деца.

Стив Баркли каза това, след като директорът на британската фармация Зешан Рехмани критикува Министерството на здравеопазването, че няма представа какво се случва. Рехмани заяви, че има недостиг на пеницилин и сериозни притеснения, че някои рецепти няма да могат да бъдат изпълнени на фона на увеличаващите се случаи с бактериални инфекции.

Вчера правителството обяви планове за превантивно даване на антибиотици на всички деца в училищата, които са засегнати от заразата.

Стив Баркли заяви за “Скай нюз“, че лично е проверил за състоянието със запасите от антибиотици и е бил уверен от екипа, който следи за наличието на лекарства, че има достатъчно количество. Той допълни, че, ако на места има по-голямо търсене, лесно може да се уреди прехвърляне на антибиотици от други места, където търсенето не е толкова голямо.

Здравният министър допълни, че усложненията от бактериалната инфекция, причинявана от стрептококи от група А, са много редки, но важното е всички да бъдат бдителни и родителите незабавно да търсят медицинска помощ, ако децата им развият симптомите, предаде "БНР".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо

    19 1 Отговор
    Западът се е превърнал в хомогенна маса дебили, блееща пред телевизора чрез който им промиват мозъците.Велика Британия е в залеза си.
  • 2 Хихихи..

    13 1 Отговор
    А какъв "антибиотик" да вземаме срещу "Великобритания"?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Там

    2 1 Отговор
    Няма антибиотици и ще мрат като мухи.
  • 5 Зевзека

    10 0 Отговор
    Превантивно даване на антибиотици? Сериозно ли? Или лекарите там са психо или е много лошо положение но не желаят да плашат хората. Защото всеки студент 1ви курс по медицина ще ви каже, че такова нещо като превантивно пиене на антибиотик е бул шит!
  • 6 Механик

    4 1 Отговор
    "директорът на британската фармация Зешан Рехмани"
    Абе, в тая Британия, остана ли някой британец бе?
    Такова тотално падение на бивша империя, никога до сега не е имало.
Новини по държави: