8 Декември, 2022 08:40 860 4

Стачката в Южна Корея се провали

  • южна корея-
  • стачка-
  • премиерът на южна-
  • корея хан док-су

Южнокорейското правителство нареди стачкуващите шофьори на камиони, обслужващи нефтената и стоманената индустрия, да се върнат на работа

Стачката в Южна Корея се провали - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Южна Корея Хан Док-су заяви днес, че правителството е издало заповед стачкуващите шофьори на камиони, обслужващи нефтохимическата и стоманодобивната промишленост, да се върнат на работа. Стачката им продължава вече 15-и ден на фона на нарастващите смущения във веригите за доставки, съобщи Йонхап.

Заповедта беше одобрена на извънредно заседание на кабинета, председателствано от Хан, и това беше втората заповед за връщане на работа, след като миналата седмица правителството нареди на стачкуващите шофьори на камиони в циментовата промишленост да се върнат на работните си места.

Хан заяви, че стачката на шофьорите на камиони в цялата страна представлява значителна заплаха за икономиката.
"Продължителният неоправдан отказ от транспорт нанася сериозни вреди на нашата индустрия и икономика", заяви Хан на заседанието. "По-специално, смущенията в доставките на стомана и нефтохимически продукти вероятно ще се разширят до ключови отрасли като автомобилостроенето, корабостроенето и полупроводниците, разпространявайки се до цялостната криза на корейската икономика", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муцунка

    3 0 Отговор
    И какво да направим по този щекотлив въпрос?
  • 2 макони

    6 0 Отговор
    Демокрация тип американска ще ти нареждат кога да стачкуваш и кога не.
  • 3 Симо

    7 0 Отговор
    "правителството нареди", "правителството заповяда" !!! Ти да видиш демокрация от висша класа. Нито думичка за разбиране на стачкуващите, удовлетворяване на исканията им, ..... нещо на концлагер ми звучи. Имаш право да протестираш, ама само ако не ни пречи.

    Коментиран от #4

  • 4 Йо Несбьо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Симо":

    В Корея никога не е имало демокрация. Има правила, които намекват за такава, но иначе са си полицейска държава. Аз затова призовавам да се следят филмите от съответната страна, защото те отразяват достоверно обществените отношения.

    Корея е страна на кланове - 12 големи семейства, които държат почти цялата индустрия. Имат и силна мафия, подобна на японската - с татуировки, с традиции.
Новини по държави: