8 Декември, 2022 18:23 1 121 18

Мигрантка от Африка роди на спасителен кораб

  • средиземно море-
  • мигрантка-
  • спасителен-
  • кораб-
  • африка

Съобщи в "Туитър" хуманитарната организация, „Лекари без граници“

Мигрантка от Африка роди на спасителен кораб - 1
Източник: БГНЕС

Мигрантка от Африка роди на средиземноморския спасителен кораб "Гео Баренц" и бе откарана в болница с четирите си деца, съобщи в "Туитър" хуманитарната организация, „Лекари без граници“ (ЛБГ) късно снощи, предаде ДПА.

Семейството е отведено на италианския остров Лампедуза.

В същото време друга жена на кораба "Гео Баренц", която също е била спасена от бежанска лодка и е в напреднала бременност, е била откарана в Малта с хеликоптер.

Международният спасителен кораб е превозвал 255 души преди евакуацията на двете бременни жени, предаде БТА.

Пътниците са били спасени от гумени лодки, тръгнали от Либия.

Малко след като хората се качили на "Гео Баренц", жената започнала да ражда и след седем часа се родило момченце, наречено Али.

Новината идва на фона на продължаващия спор между спасителните кораби в Средиземно море, които изискват безопасно влизане на спасените мигранти в ЕС, и правителството на Италия, което отказва да приеме повече бежанци.

ЛБГ каза, че Малта е предложила да вземе от кораба само майката и новороденото. Екипажът отказал предложението, защото това би означавало, че другите три деца, които са на възраст под единадесет години, ще бъдат изоставени.

Късно снощи бе обявено, че и на петимата ще бъде разрешено да отидат на Лампедуза.

По официални данни тази година около 95 000 мигранти са стигнали с лодка до Италия.

Според ООН, само през тази година, повече от 1360 мигранти са загинали или изчезнали във водите на централната част на Средиземно море.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санчо

    22 0 Отговор
    Едно чаве още на помощи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Щом е Али

    14 0 Отговор
    значи е германче.Ако беше Мустафа,щеше да е англичанче..
  • 4 Макс

    15 2 Отговор
    Ей така пристигат в Европа милиони афроазиатци.Тук продължават да раждат и черпят соц.придобивки . Нищо лично, но мисля че е крайно време този процес да се спре .Европа изнемогва заради африканци, азиатци , и руски мафиоти , които ги вкарват в Европа . Баста !

    Коментиран от #5, #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Това го пиша от 2015г.

    9 0 Отговор
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

    Коментиран от #10

  • 7 Трябва първо да

    6 0 Отговор
    им се спрат социалните помощи и като огладнеят и почнат да крадат - както съм описал в 6. Държавите от които идват са със силно корумпирани правителства и могат да бъдат убедени, че ще получат помощи от ЕС за развитие на икономиките. Тогава тия държави ще си ги приемат с удоволствие, ако инвестициите са пропорционални на броя завърнали се в родината бежанци.

    Коментиран от #16

  • 8 Йоан Кръстител

    3 0 Отговор
    туй малкото требе да го кръстят Гео
  • 9 Няма нищо странно!

    6 0 Отговор
    Тези си раждат, където им свари. Акъл много немат, ама да се 4...т, то и не трябва.
    Айде всичкото това в Европа.
  • 10 Не си разбрал нещо?

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Това го пиша от 2015г.":

    Това марионетките на западналите го правят съвсем планирано!
    Решили са да унищожат Европа, каквато я знаем. Искат да стане мърляшка територия от постоянно размножаващи се и гладни хора.
    А белият европеец още 50-ина години и е свършено с тях! Ама плутократите са решили, че умни бели хора са опасност за тях. А такива, които само ядат и се размножават, няма проблеми. Ще ги избудалкат с някоя друга "зараза" и ще ги "факсинират" и и с тях ще е свършено, но след нас.
    Най-доброто решение е, да си стегнем границите, както по времето на социализма. Мигранти или бежнаци били, какво търсят в шубраците и горите на нашите граници?
    Стреля се на месо и толкоз. Евтино и ефективно решение. В България още не са разбрали, че Западът не е това, което някога беше. Вече упорито загива, ама и нас ни дърпад да умрем с тях.
  • 11 Ха ха ха

    7 0 Отговор
    Въденето продължава с пълна сила. Заплодени идват направо. Да се стягат тъпите евроданъкоплатци.
  • 12 Марш оттука

    4 0 Отговор
    Каква значи мигрант? Че на някой ме скимнало да се мести където си поиска, а пък друг е длъжен да го хрантути. Че откъде накъде?! Да си стаят където и без спасителни кораби, ква е тая простотия! Европа ли ни е важна или черните скакалци?! Дето още по пътя почват са се котат. Това трябва да спре!!!!!!
  • 13 Анонимен

    1 0 Отговор
    Защо е откарана в болница в Италия, а не в Либия? Тази Мелони се оказа слаба ракия, не отговаря на очакванията на италианците. Ще я сменят май. Изглежда подставено лице.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ха ха ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Макс":

    Искаше да пишеш афроамериканци?
  • 16 Ха ха ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Трябва първо да":

    Какви помощи от ЕС бре:)) Та Европа източва ресурсите на Африка и живее на нейн гръб ... И един ден колонизираните наводняват колонизаторите си. Справка Великобритания.. Даже правителството им е от колонизираните. До някоя година в Брюксел ще са тия от лодките сега :))))
  • 17 Факт

    4 0 Отговор
    Догодина пак ще роди но вече в Италия,а по-догодина в Швеция...
  • 18 случаен

    0 0 Отговор
    и що да пазим границата като те ги събират с кораби,австрия и холандия що не протестират
Новини по държави: