Last news in Fakti

13 Декември, 2022 12:41 905 4

Чавушоглу: Готови сме да работим със Сирия, ако режимът действа реалистично

  • турция-
  • сирия-
  • преговори-
  • режим-
  • тероризъм

Разговорите между Анкара и Дамаск продължават посредством разузнавателните служби на двете страни

Чавушоглу: Готови сме да работим със Сирия, ако режимът действа реалистично - 1
Източник: БГНЕС

Разговорите между Анкара и Дамаск продължават посредством разузнавателните служби на двете страни и Турция е готова да работи с режима за връщането на сирийците в страната им, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от в. "Хюриет дейли нюз".

"Ако режимът действа реалистично, ние сме готови да работим заедно в борбата срещу тероризма, политическия процес и връщането на сирийците. Немислимо е по друг начин", заяви Чавушоглу по време на изказване в парламента.

Анкара следва същата политика и в Ирак, каза той, като добави: "Ние предлагаме на Багдад и Ербил да сътрудничат в борбата срещу тероризма. Ние предаваме същото послание на новото иракско правителство. Ако нашите събеседници се вслушат в нашите призиви, ние ще вървим заедно и ще се борим срещу тероризма заедно".

Ако призивите на Анкара по въпроса за борбата срещу тероризма останат без отговор, тогава Турция ще действа по своя начин, добави той.

Чавушоглу заяви, че Турция не следва статична и неизменна политика, а правителството прави всичко, което изискват интересите на нацията в текущите условия.

"Отиваме на терен, ако вратите за преговори са затворени", каза министърът, визирайки трансграничните операции на Турция. "Но ако условията са подходящи за преговори, ние преговаряме и неотдавнашната политика на нормализация е резултат от тази действителност", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    4 3 Отговор
    Турция не е агресор в Сирия и Ирак Агресор е Русия. Защо? Защото аз така казах, а аз управлявам 1 милиард западни примати.
  • 2 Гьобелс

    0 5 Отговор
    Анадолският ,,Путин,,жалка имитация на нашия фюрер
  • 3 Аналитик плюс

    2 0 Отговор
    Те Швеция и Финландия предадоха кюрдите на Анкара заради членство в НАТО, пък Сирия за какво да ги пази? Самите кюрди нали си избраха атлантизма за протекция

    Коментиран от #4

  • 4 Българските турци

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аналитик плюс":

    Русия никога няма да се откаже от военното си присъствие в Сирия...Асад без Русия не може да предприема никаква инициатива...така че скоро колкото и да не му се иска ще бъде принуден да се споразумее с Ердоган ако иска да запази Сирия независима...Иран колкото и да са скарани със Запада и Израел, това е само витрината...вътре сметките са различни и са напълно в Персийски манталитет...и това никак не пасва на руската логика !С една дума навремето Лавров отиде с предложение в Турция което Ердоган по всяка вероятност приема...а именно да се активизира споразумението от Адана ! Скоро ще има големи изненади в Сирия...никой да не се учуди ако видим Асад рамо до рамо с Ердоган и турския аскер да възтановяват законните територии на Сирия и да ги прочистват от всякакви външни структури...
Новини по държави: