Last news in Fakti

14 Декември, 2022 07:45 827 0

Полицията обискира в Атина офиси за шпионски софтуер

  • гърция-
  • полиция-
  • обиск-
  • подслушване

Офисите в Атина на Intellexa, която продава шпионския софтуер Predator в Гърция, и Krikel, доставчик на електронни системи за сигурност, бяха обискирани от полицията

Полицията обискира в Атина офиси за шпионски софтуер  - 1
Снимка: Shutterstock

Офисите в Атина на Intellexa, която продава шпионския софтуер Predator в Гърция, и Krikel, доставчик на електронни системи за сигурност, бяха сред шестте компании, които полицията обискира във вторник в рамките на разследването на аферата с подслушването.

Служители от отдела за борба с киберпрестъпността на полицията нахлуха и в две други компании, които имат общи офиси с гореспоменатите дружества или същите акционери, уточнява "Катимерини".

При обиските бяха проверени и домовете на ръководителите на всичките шест дружества.

Прокурорите, които са разпоредили обиските, са действали въз основа на доказателства и документи, които са се появили през последните дни, включително в репортажи в неделния вестник Documento, както и на друга информация.

Приема се също така, че прокурорите са подали официални искания за документи от Националната разузнавателна служба (EYP), за да потвърдят съобщенията в медиите, че важни обществени фигури, като началника на Генералния щаб на националната отбрана Константинос Флорос, са били под наблюдение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: